fbpx

Laatste verlengde treinstel Veolia afgeleverd

26 nov 2009 15:22

Woensdag 25 november ontving Veolia Transport Limburg het laatste verlengde treinstel retour van de fabrikant in Zwitserland. Met ingang van donderdag 26 november wordt dit vierde en laatste treinstel weer ingezet voor de dienstregeling op de Maaslijn. Met de verlenging van de vier treinstellen op de Maaslijn ontstaat er zo’n 10% meer capaciteit tijdens de spits.

Sinds de inzet van de nieuwe treinen op de Maaslijn najaar 2007 en door het bieden van een kwartierdienst tussen Venray en Nijmegen tijdens de spitsuren, is het aantal reizigers op de Maaslijn met 25% toegenomen. Omdat door deze explosieve toename een capaciteitsprobleem ontstond, heeft Veolia in november 2008 een bestelling geplaatst voor de verlenging van vier treinstellen. Met de bestelling is een bedrag van 3,5 miljoen euro gemoeid.

Extra capaciteit
De verlengde treinstellen hebben 66 extra zitplaatsen en 40 extra staanplaatsen. Dit betekent in totaal 400 extra plaatsen meer. Hierdoor ontstaat 10% meer capaciteit tijdens de spits. Het eerste verlengde treinstel is in augustus 2009 in gebruik genomen. Deze week is het laatst verlengde treinstel gearriveerd.

De twee treinstellen DM 90’s die Veolia het afgelopen jaar huurde van de Nederlandse Spoorwegen om het capaciteitsprobleem op korte termijn op te lossen, zijn inmiddels terug naar NS.