fbpx

Lange rijen bij NS Hispeed Schiphol wegens aswolk

17 mei 2010 10:20

Het stilleggen van het vliegverkeer van Schiphol zorgt maandag voor lange rijen bij de NS International loketten op Schiphol. Er wordt extra personeel ingezet om de wachtenden reizigers zo goed mogelijk te bedienen. Er worden vooralsnog geen extra treinen ingezet.

Vooral richting Parijs is het erg druk. Reizigers krijgen het advies om per Benelux naar Brussel af te reizen, en daar over te stappen op de Thalys. Vooralsnog heeft de Thalys nog voldoende capaciteit om de reizigers op deze manier te verwerken. Als dat niet meer mocht lukken, kan men een extra Thalys rit inleggen.
Ook op de Eurostar Brussel – Londen zijn nog vrije zitplaatsen beschikbaar en rijden er geen extra treinen. Alleen op de Eurostar route Parijs – Londen worden extra treinen ingezet.

NS International doet er alles aan om de lange rijen bij de loketten op Schiphol zo snel mogelijk weg te werken. Zo is er een extra balie geopend, en zijn er medewerkers in gele hesjes die de rijen afgaan om te kijken of mensen ook op een andere manier geholpen kunnen worden. Zo kan een deel van de reizigers ook terecht bij de binnenlandse loketten of de kaartautomaat. 

Om de wachttijd te veraangenamen wordt er ook koffie uitgedeeld. De drukte beperkt zich tot Schiphol. Bij NS International in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is het niet drukker dan normaal. Reizigers kunnen overigens ook op internet terecht voor een ticket. 

In april zorgde de aswolk ook voor grote drukte bij NS International.

Foto´s: Robby Hiel