fbpx

Liveblog winterproblemen bus en trein vrijdag 7 december

07 dec 2012 13:44

De Nederlandse Spoorwegen en ProRail hebben vrijdag met name in de Randstad de dienstregeling aangepast vanwege verwachte weersomstandigheden. De ochtendspits verliep zonder grote problemen. Aan het einde van de ochtend zijn er wel enkele problemen ontstaan. Ook bussen ondervinden in sommige regio´s hinder. 

15:43 uur: De bussen rijden in de meeste regio´s weer op tijd. Ook de treinen rijden vrijwel overal volgens de aangepaste dienstregeling. Alleen tussen Eindhoven en Helmond rijden er nog geen treinen. Omdat de beperkingen beperkt zijn, stoppen wij (voorlopig) met deze liveblog.

14:56 uur: Het treinverkeer tussen Arnhem Velperpoort en Zevenaar wordt hervat. Ook het treinverkeer Ede-Wageningen – Barneveld is inmiddels hervat. Alleen de storing tussen Helmond en Eindhoven is nog niet opgelost. Hier rijden er geen treinen.

14:11 uur: Het treinverkeer tussen Eindhoven en Helmond is tot stilstand gekomen door een sein- en overwegstoring. Daarnaast is de situatie ongewijzigd: geen treinen maar bussen tussen Ede-Wageningen en Barneveld en geen treinen tussen Arnhem Velperpoort en Zevenaar. 

14:02 uur: Het treinverkeer tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk is hervat. Een nieuwe wisselstoring zorgt voor problemen tussen Arnhem Velperpoort en Zevenaar. Door de wisselstoring is er geen treinverkeer mogelijk, Bij de wisselstoring Ede-Wageningen – Barneveld heeft NS Reisinformatie de prognose verschoven naar 17:00 uur. Volgens de website van Connexxion wordt de dienstregeling vanaf 14:00 uur hervat.

13:32 uur: Veolia op Twitter: "Het is een misverstand dat de bussen van Veolia niet zouden rijden. Alleen de buurtbussen rondom Hilvarenbeek/Moergestel rijden niet."

13:10 uur: Connexxion meldt om 12:45 uur op haar website dat het treinverkeer Ede-Wageningen-Barneveld vanaf 13:00 uur wordt hervat, Volgens NS Reisinformatie rijden er nog geen treinen op het traject.

13:06 Voor Beter OV is tevreden over de treindienst tot nu toe. Omdat de problemen beperkt blijven, wil de vereniging als de komende dagen soortgelijk weer wordt verspeld de dienstregeling niet wordt aangepast.

13:01 uur: De bussen van Syntus Gelderland rijden weer. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertraging.

12:50 uur: De vertraging van bussen in de regio Rotterdam en Hoeksche Waard (Arriva) neemt af. Eerder bedroeg de vertraging tot 45 minuten, nu maximaal 15 minuten. Daarnaast gaan de buurtbussen van Arriva in Noord-Brabant weer rijden. De Arriva buurtbussen in Rivierenland rijden niet. In deze regio en de Achterhoek heeft Arriva nog de meeste vertragingen.

12:43 uur: De wisselstoring tussen Arnhem en Ede-Wageningen is weer voorbij. De vertraging neemt af, Tussen Ede-Wageningen en Barneveld blijven treinen vervangen worden door bussen. Tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem worden inmiddels bussen ingezet. Reizigers kunnen ook omreizen via Uitgeest. Tussen Amsterdam en Leiden kan er gereisd worden via Schiphol.

12:12 uur: Door een defecte spoorbrug kunnen er geen treinen rijden tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Prognose: tot 15:00 uur. Verder verloopt het treinverkeer redelijk normaal. Alleen tussen Ede-Wageningen en Barneveld moeten treinen vervangen worden door bussen. 

12:05 uur: Bussen van Arriva rijden met vertraging. In de regio Rotterdam en Hoeksche Waard kan de vertraging oplopen tot 45 minuten. Buurtbussen van Arriva en Noord-Brabant rijden niet. Connexxion waarschuwt voor vertragingen tot 30 minuten. Er zijn echter ook regio´s waar de vertraging beperkt blijft tot 10 minuten. In de Zaanstreek vervalt er een enkele buurtbus en rond Arnhem vervallen enkele buslijnen. Rond Eindhoven en Helmond meldt Hermes grote vertragingen.

11:57 uur: Behalve voor de trein zijn er ook problemen voor ander openbaar vervoer. Zo rijden de Syntus bussen in Gelderland niet meer. De vervoerder rijdt nog wel in Overijssel. De website van Syntus Gelderland is slecht bereikbaar en meldt geen verstoringen. Wel staat er een nieuwsbericht dat de bussen niet rijden.

11:55 uur: De wisselstoring tussen Utrecht en Schiphol is voorbij. Er gaan weer twee intercity´s per uur rijden. Ook de beperkingen van een defecte trein tussen Roermond en Sittard zijn voorbij. Connexxion zet bussen in tussen Ede-Wageningen en Barneveld. Dit vanwege een wisselstoring. De wisselstoring tussen Ede-Wageningen en Arnhem is nog niet opgelost.

11:45 uur: De dienstregeling van NS is vrijdag zonder problemen opgestart. Rond half negen ontstond de eerste wisselstoring, waardoor er sindsdien geen intercity´s rijden tussen Schiphol en Utrecht. Reizigers kunnen omreizen via Duivendrecht of Amsterdam Centraal.

Rond 10:30 uur is er ook een wisselstoring ontstaan tussen Ede-Wageningen en Arnhem. Vertraging kan oplopen tot 30 minuten. Tussen Barneveld en Ede-Wageningen rijden sindsdien geen treinen als gevolg van een wisselstoring. Even zijn er ook problemen geweest tussen Eindhoven en Deurne als gevolg van een wisselstoring. Deze storing werd echter binnen 30 minuten verholpen

Tot slot zorgt een defecte trein tussen Roermond en Sittard voor vertraging bij stoptreinreizigers.