fbpx

Maandag en dinsdag geen treinen Apeldoorn-Deventer na dodelijk ongeluk

22 mrt 2015 13:44

 Tussen Apeldoorn en Deventer rijden in ieder geval tot en met dinsdag geen treinen. Op zijn vroegst zal er woensdagmorgen weer treinverkeer mogelijk zijn. Dat heeft NS zondag laten weten. Op het traject is zondagochtend een trein tegen een auto gebotst. Daardoor ontspoorde de trein. De bovenleiding en de portalen (de palen waar de kabels aan vastzitten) zijn beschadigd en moeten worden gerepareerd.

De aanrijding gebeurde even voor 9.00 uur op een overweg bij Teuge. Een inzittende van de auto kwam om het leven. De politie doet geen uitspraak over de identiteit van het slachtoffer. Hij of zij heeft waarschijnlijk zelfmoord gepleegd. De drie reizigers en het personeel in de trein bleven ongedeerd. 

De bovenleiding en de portalen (de palen waar de kabels aan vastzitten) zijn over een lengte van 300 meter zwaar beschadigd en moeten worden gerepareerd. Pas als de trein weg is, wordt duidelijk hoe lang het duurt om de schade te herstellen. In elk geval tot en met dinsdag zal er geen treinverkeer mogelijk zijn.

Na de aanrijding lag het treinverkeer stil tussen Amersfoort en Deventer. Inmiddels kunnen er weer treinen rijden tussen Amersfoort en Apeldoorn. Reizigers tussen Deventer en Utrecht kunnen via Arnhem reizen, tussen Amersfoort en Deventer is het beste via Zwolle te gaan, aldus NS. De vertraging is ongeveer een uur.

In 2009 was er ook al eens een dodelijk ongeluk op een spoorwegovergang in Teuge.

Zondag hadden treinreizigers overigens op meer trajecten last van vertraging. Zo reden er in de ochtenduren geen treinen rond Breda vanwege herstelwerkzaamheden. Ook rond Schiphol kwam het treinverkeer enige tijd tot stilstand vanwege een loos brandalarm.

(c) ANP. Foto: (c) ProRail