fbpx

Machinist Zwitserland dood gevonden

30 jul 2013 10:06

UPDATE 16:24u. De machinist van een trein die maandagavond op een andere trein botste in Zwitserland, is dood. Zijn lichaam werd in de nacht van maandag op dinsdag geborgen, meldde het Zwitserse persbureau SDA op basis van de politie. 

35 mensen raakten gewond door het ongeluk vlakbij het station van de plaats Granges-près-Marnand in het westen van Zwitserland. 26 gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, de overige 9 konden ter plekke worden behandeld. Alle gewonden zijn buiten levensgevaar. Drie gewonden waren dinsdagmiddag nog in het ziekenhuis.

De ene trein kwam rond zeven uur ´s avonds het station binnengereden terwijl de andere net vertrok. Het Openbaar Ministerie gaat er vanuit dat de machinist één van de twee machinisten rood sein zou hebben gepasseerd. Het zou gaan om een 54-jarige machinist die niet om het leven is gekomen. De machinist die omgekomen is, was 24.

De machinist van een van de twee treinen die maandagavond in Zwitserland frontaal op elkaar botsten, reed door rood. Dit is de meest waarschijnlijke verklaring voor het ongeluk, aldus het Openbaar Ministerie dinsdag. Doordat de machinist het rode sein miste, kwam hij te vroeg op het enkelsporige baanvak terecht. Daardoor volgde een frontale botsing met de trein uit Lausanne.

(c) ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *