fbpx

Magazine Op de Rails viert nummer 1000

24 feb 2014 10:55

Op 13 maart verschijnt het duizendste nummer van het maandblad Op de Rails. Om dit te vieren werd de cover van dit bijzondere nummer op zaterdag 22 februari officieel gepresenteerd in het Spoorwegmuseum. Op de Rails is het maandblad van de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen (NVBS).

Op de Rails houdt de lezers uitstekend op de hoogte van de relevante ontwikkelingen bij de spoorwegen en trambedrijven in binnen- en buitenland. Ieder nummer bevat naast een aantal nieuwsrubrieken meerdere artikelen over diverse onderwerpen. 

83 jaar geleden, in maart 1931, verscheen het NVBS-maandblad voor het eerst, toen nog onder de titel NVBS Orgaan. In februari 1947 verscheen voor het eerst de titel Op de Rails op het blad. Zaterdag overhandigde NVBS-voorzitter Maikel Rörik de duizendste Op de Rails aan oud-hoofdredacteur en erelid Frits van der Gragt. Frits van der Gragt was verantwoordelijk voor vele jaargangen Op de Rails en schreef talloze artikelen. Het decor voor de overhandiging was museumlocomotief 1010 van het Spoorwegmuseum. Die was speciaal hiervoor uitgekozen omdat dit locomotieftype onder liefhebbers bekend staat als ‘de duizend’. In het kader van dit bijzondere getal wordt in het maartnummer van Op de Rails aandacht geschonken aan treinen en trams die het nummer 1000 dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *