fbpx

Mankement rails oorzaak treinongeluk Parijs

Het treinongeluk bij Parijs van vrijdagmiddag is niet veroorzaakt door een menselijke fout, maar door een mankement bij de wissels. Een onderdeel dat rails bij elkaar hield, was losgeraakt. Dat heeft de Franse staatsspoorwegmaatschappij SNCF zaterdag bekendgemaakt, meldde de BBC. 

"De machinist heeft uitstekende reflexen, waardoor hij kon voorkomen dat de trein botste met een tegenliggende trein´´, zei de Franse minister Frédéric Cuvillier eerder. "Onderzoekers moeten vooral kijken naar het onderstel en het spoor op de plek waar het ongeluk plaatsvond´´ vond hij. Dat is dus gebeurd.

De intercity Parijs – Limoges is vrijdag ten zuiden van Parijs ontspoord door een mankement op de rails. Een onderdeel dat rails bij elkaar hield, was losgeraakt. Dat heeft de Franse staatsspoorwegmaatschappij SNCF zaterdag bekendgemaakt, meldde de BBC. Bij het ongeluk vlakbij het station van Brétigny-sur-Orge, 20 kilometer ten zuiden van Parijs, kwamen zes mensen om het leven en raakten er 30 gewond, van wie acht ernstig.

De personentrein vrijdag ontspoorde 40 kilometer onder Parijs. Bij het ongeluk kwamen zeker zes mensen om, tientallen raakten gewond. Reddingswerkers zoeken vandaag verder naar slachtoffers van het treinongeluk. Mogelijk liggen er nog mensen onder het verwrongen staal van de treinstellen. Afgelopen nacht werd er ook gezocht.

"Het is een lange operatie, maar we moeten weten of hier nog mensen liggen", zegt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Aan de reddingsoperatie doen 300 brandweerlieden en 20 medische teams mee.

Het is het ernstigste treinongeluk in 25 jaar. Door het ongeluk rijden er momenteel geen treinen van en naar Parijs Austerlitz

(c) ANP / Treinreiziger.nl. Foto: Championnet via wikipedia (licentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *