fbpx

Mansveld denkt niet aan opstappen

23 sep 2015 10:25

Staatssecretaris Mansveld, verantwoordelijk voor onder andere ProRail, heeft nog niet aan opstappen gedacht. Dat verklaarde de bewindsvrouw tegenover onder andere BNR. De staatssecretaris ligt de laatste tijd zwaar onder vuur. De SP stelde dit weekend al dat Mansveld de eer beter aan zichzelf kon houden.

Dat advies is Mansveld niet van plan op te volgen. Het is ook niet waarschijnlijk dat de coalitie Mansveld op dit moment laat vallen. Toch is wel duidelijk dat de kritiek vanuit alle richtingen toeneemt. De staatssecretaris wordt vooral verweten dat ze geen grip heeft op spoorbeheerder ProRail. Daar blijkt een enorm tekort te zijn in de begroting.

Ook wordt er al jarenlang gerommeld met de financiële cijfers, zo meldde de Telegraaf afgelopen weekend. ProRail erkent dat de financiële processen niet volledig op orde zijn. "In het door de accountant goedgekeurde jaarverslag over 2014 hebben wij zelf aangegeven dat de interne beheersing van financiële processen niet op alle punten aantoonbaar op voldoende niveau is," reageert ProRail.

Een interview van ProRail-topman Pier Eringa zorgde er eerder al voor dat de verhouding tussen ProRail en het ministerie verslechterde