fbpx

Mansveld eist uitleg van ProRail en NS

02 feb 2015 16:36

Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) wil zo snel mogelijk van ProRail en NS uitleg over de storingen en incidenten op het spoor de afgelopen weken. Ze heeft de directies van de twee bedrijven daarover maandag benaderd. De druppel is de enorme storing bij Utrecht, waardoor het treinverkeer al de hele dag gehinderd wordt.

In een reactie tegenover het ANP stelt Mansveld: "Reizigers hebben de afgelopen weken veel hinder ervaren van grote storingen en incidenten op en rond het spoor. Ik heb de president-directeuren van ProRail en NS laten weten dat zij alles op alles moeten zetten om de oorzaken hiervan boven tafel te krijgen en structureel te verhelpen. Hier wil ik zo snel mogelijk door beide organisaties over worden geīnformeerd. Reizigers moeten immers kunnen rekenen op een betrouwbare en voorspelbare treinreis."

De Tweede Kamer wil op haar beurt opheldering van Mansveld. PvdA-Kamerlid Duco Hoogland noemt het tegenover NU.nl "onbegrijpelijk" dat maandag wederom het hele spoor plat ligt door een sein- en wisselstoring bij Utrecht Centraal. Twee weken geleden zorgde een storing ook al voor veel onbegrip onder reizigers. Ook coalitiepartner VVD vroeg om opheldering. 

Reizigersorganisatie Rover vindt dat de directeur ICT bij ProRail het veld moet ruimen. Maatschappij voor beter OV wil juist dat Mansveld de touwtjes in handen neemt en de spoorbeheerder gaat aansturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *