fbpx

Maximale inzet NS op Koninginnedag

 De Nederlandse Spoorwegen zetten zaterdag tijdens Koninginnedag extra materieel en personeel in. Op stations en in treinen is tussen vrijdag 19.00 uur en zondag 7.00 uur geen alcohol toegestaan.

Op sommige trajecten rijden de treinen tijdens Koninginnedag en -nacht vaker en op andere tijden dan normaal (zie artikel: Aangepaste NS dienstregeling Koninginnedag). Omdat het op Konninginnedag drukker is dan gebruikelijk, adviseert NS reizigers om vooraf een treinkaartje of e-ticket te kopen.

Amsterdam
Voor reizigers naar Amsterdam geven NS, de gemeente en het GVB een folder uit met een stadsplattegrond en informatie over allerlei activiteiten. Deze folder, waarin ook informatie staat over de terugreis, is te downloaden op ns.nl.

Reisadviezen
Niet iedereen moet naar Amsterdam Centraal komen, adviseert de NS. Reizigers uit de richting Utrecht, Arnhem en Eindhoven die naar de binnenstad willen, wordt geadviseerd om naar Amsterdam Amstel te reizen. Vanaf daar kunnen ze op vertoon van een NS-vervoersbewijs gratis verder reizen met de metro. Bezoekers van het Museumplein en het Vondelpark kunnen het beste via station Zuid reizen.
Mensen uit Haarlem en Noord-Holland-Noord wordt aangeraden uit te stappen op Station Sloterdijk en vanaf daar op vertoon van een geldig NS-vervoersbewijs gratis met de metro door te reizen.

Limburg
Ook van en naar Weert zullen er extra lange treinen rijden. Daar  zal de Koninklijke familie zaterdag een bezoek komen brengen. NS personeel zal zaterdag In Weert kroontjes aan treinreizigers uidelen. Drie stuks waren speciaal gemaakt voor de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Zij blijken echter toch niet naar Weert te komen. Reden om een feestpakket samen te stellen en deze gisteren te laten bezorgen bij Villa Eikenhorst op landgoed De Horsten. "Zo kunnen de prinsesjes toch nog zelf een feestje bouwen" zegt NS´er Guus van de Wetering.

Extra nachttreinen
Vrijdag worden ook voor de ´koninginnenach´ in Den Haag, de vrijmarkt in Utrecht en feestvierders in Brabant extra nachttreinen ingezet. Zo rijden er tijdens Koninginnenach van Rotterdam naar Den Haag tot 4 nachttreinen per uur. 

Noordrem
Vorig jaar zorgden dronken mensen voor veel overlast door aan de noodrem te trekken en op of rond het spoor te lopen. Daardoor lag het treinverkeer van en naar Amsterdam enige tijd plat. Overtreders zullen dit jaar extra hard worden hard aangepakt door de politie en moeten direct tweehonderd euro afrekenen.

Foto´s: Guus van de Wetering, NS