fbpx

Meer zwartrijders bij Connexxion door OV-chipkaart

Volgens Connexxion is sinds de invoering van de OV-chipkaart het aantal zwartrijders toegenomen. Om het zwartrijden nu tegen te gaan, gaat de vervoerder de komende maand extra intensief controleren. Het vervoerbedrijf loopt jaarlijks veel geld mis door zwartrijders en hoopt dat de tijdelijk verscherpte kaartcontrole leidt tot meer sociale controle.

Om hoeveel extra controleurs het gaat kan een woordvoerder niet zeggen. "Maar iedereen komt de komende periode een keertje controle tegen. Misschien niet de komende maand, maar zeker het komende halfjaar."

Volgens Connexxion is sinds de invoering van de OV-chipkaart het aantal zwartrijders toegenomen. Dat is opmerkelijk omdat de Rotterdamse stadsvervoerder RET sinds de invoering van de OV-chipkaart een gestage daling van het aantal zwartrijders meldt. Dat geldt vooral voor de metro, maar ook voor bus en tram.

Reizigers die tijdens de actie van Connexxion worden betrapt op zwartrijden krijgen -net als anders – een boete van 35 euro plus de ritprijs. Dat geldt ook voor mensen die te vroeg uitchecken met hun OV-chipkaart. De intensieve controles zullen duren tot eind november.

Foto: Controle´s bij de RET