fbpx

Metro Rotterdam plat door KPN storing

27 jul 2011 8:15

Door een storing bij KPN rijden er woensdagochtend geen metro´s in Rotterdam. De gebruikelijke communicatiesystemen werken niet. In het bus- en tramverkeer houden de centrales nu contact met de chauffeurs via mobiele telefoons.

  • Update: Metroverkeer is rond 10:20 uur hervat, vanaf 11:00 rijden de metroś naar verwachting weer volgens schema.

Bij het metroverkeer kan dat niet omdat mobiele telefoons onder de grond geen bereik hebben, legt een woordvoerder van openbaar vervoerder RET uit. Hij heeft van KPN begrepen dat de storing waarschijnlijk tot 11.00 uur duurt. "We hopen dat de metro´s dan weer kunnen gaan rijden."

Reisadviezen
Tot die tijd geeft de RET het advies om van de overige bus en trams gebruik te maken. Zo kunnen reizigers met tram 20, 23 en 25 naar Rotterdam WiWilhelminaplein, en kan daar vervolgens overgestapt worden op buslijn 66 naar Zuidplein. Lijn 77 rijdt eveneens vanaf Wilhelminaplein naar Zuidplein en gaat ook via Rijnhaven en Maashaven.

Pendelbussen
Op diverse trajecten rijden inmiddels pendelbussen. Bijvoorbeeld tussen:

  • Rotterdam Zuidplein – Spijkernise De Akkers.
  • Rotterdam Graskruit – Alexander – Capelse Brug
  • De Terp (Capelle) – Capelse Brug – Kralingse Zoom
  • Daarnaast rijden er pendelbussen vanaf de Tochten en Nesselande.

Ontstaan
De storing ontstond dinsdag- op woensdagnacht rond 1:00 uur in  in een computer van KPN in Rotterdam. KPN klanten kunnen inmiddels weer bellen. De RET hoopte aanvankelijk om 8:30 uur de metrodienst weer te kunnen hervatten, maar dat is niet gelukt. Behalve de metro rijdt ook RandstadRail E (Rotterdam C – Den Haag C) niet.

P2000
De storing heeft overigens niet alleen impact voor het OV. Ook P2000 is platgelegd, het communicatiesysteem van de hulpdiensten. In Utrecht verviel al eens de tram door een storing van Vodafone. Die werd pas na bijna 24 uur verholpen.

Update: Metroverkeer is rond 10:20 uur hervat