fbpx

Minder mensen met openbaar vervoer naar Schiphol

Door de vele treinstoringen rond Schiphol kiezen minder mensen om per openbaar vervoer naar de luchthaven te komen. Dat meldt dinsdag een woordvoerder van de luchthaven tegenover het Noordhollands Dagblad.

"Het aandeel van het openbaar vervoer is gezakt van 38 naar 35 procent, terwijl ons streven juist is op minimaal veertig procent te zitten. De vele storingen, sluitingen en straks het schrappen van nachttreinen maken het er niet beter op. Wanneer iemand een slechte ervaring heeft, neemt die daarna de auto´´ verklaart een woordvoerder van de luchthaven tegenover de krant.

In de dienstregeling van 2014 worden er per week 24 nachttreinen naar Schiphol geschrapt en vervangen door bussen. ProRail wijst erop dat het maar om een klein aantal treinen gaat, in vergelijking met de bijna zesduizend treinen die de luchthaven wekelijks aandoen. Maar volgens de luchthaven gaat het nog altijd om achthonderd passagiers per nacht. "Essentieel is straks of de informatie helder is: welke nachten en welke treinen vallen uit. Ook moet er hoogwaardig alternatief busvervoer zijn. Bij de laatste weekendsluiting hadden we al overvolle bussen op Schiphol. Bovendien zijn het mensen die ook nog koffers moeten kunnen meenemen.´´

Op 7 en 8 september rijden er opnieuw nauwelijks treinen naar de luchthaven. NS kan dan tonen of het bedrijf geleerd heeft van de ervaringen van de laaste weekendsluiting. 

Gisteren maakte onze website – samen met rijdendetreinen.nl – bekend dat vooral treinreizigers rond Schiphol de gevolgen van verstoringen voelen.