fbpx

Minder treinen door tekort NS materieel

Maandag 4 januari en dinsdag 5 januari rijden er de gehele dag minder treinen tussen Amersfoort en Rotterdam. Dit is het gevolg van een tekort aan NS materieel. In de spits vallen er eveneens treinen uit tussen Deventer en Amersfoort. Dat meldt ProRail verkeersinformatie.

Door het winterweer zijn er meer treinen defect geraakt dan normaal. Daarnaast kampte in de periode voor kerst een aantal werkplaatsen met defecte wissels, waardoor de treinen niet de werkplaats op konden. 

Om meer defecten te voorkomen worden er geen treinen gesplitst en gecombineerd in Sittard en Zwolle. Bij het combineren of splitsen ontstaan bij slechte weersomstandigheden snel defecten. Tussen Sittard en Heerlen en tussen Zwolle en Leeuwarden rijden pendeltreinen. Doorgaande reizigers moeten in Sittard en Zwolle overstappen. 

Overigens heeft niet alleen NS last van een tekort aan materieel. Op het Connexxion traject Almelo – Mariënberg reden maandagmorgen geen treinen maar bussen. Normaal laat Syntus hier treinen rijden, in opdracht van Connexxion. In de loop van de ochtend kon hier de treindienst weer hervat worden.

Bij de Nederlandse Spoorwegen blijven de problemen langer bestaan. Niet alleen maandag, maar ook dinsdag 5 januari zullen er minder treinen rijden.