fbpx

Modelspoorbeurs Eurospoor na drie jaar terug van weggeweest

21 okt 2021 15:02

Na drie jaar uitstel is het internationaal modelspoorevenement Eurospoor terug van weggeweest. Drie dagen lang kunnen modelspoorliefhebbers genieten van verschillende modelbanen en creaties uit diverse landen. Het evenement Eurospoor2021 vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht.

Twee voetbalvelden groot

Na een reeks van 26 jaar organiseren, besloten de organisatoren om het internationaal modelspoorevenement Eurospoor een jaartje (2019) over te slaan. Ze wilden voor een tijdje verlost zijn van de spanning en drukte die het organiseren van een groot evenement (15.000 bezoekers, twee voetbalvelden groot) met zich meebrengt. Door Corona kon het evenement ook in 2020 niet doorgaan, waardoor de Eurospoorliefhebbers maar liefst drie jaar op het volgende evenement hebben moeten wachten.

Op Eurospoor2021 kunnen volwassenen en kinderen genieten van circa 50 modelbanen die vaak tot in detail de echte wereld nabootsen. Bewegende delen in het landschap, zoals echt rijdende auto’s, huizen met echte interieurs en ledverlichting, machines die graven, modelfiguren die matten kloppen, bewegende deuren en nog veel meer zijn in het digitale tijdperk steeds beter op schaal te zien en te horen. En uiteraard met honderden treinen. Behalve meer dan 50 modelspoorbanen is er ook een grote modelspoormarkt waarbij liefhebbers zowel nieuwe als tweedehands treinen kunnen kopen.

Grote populariteit

Volgens Eurospoor 2021 zorgt corona zorgt voor vergrote populariteit voor modelspoor. “Het verplicht thuiszitten door corona heeft geleid tot een immens grote belangstelling voor de modelspoorhobby” schrijft de organisatie in een persbericht. Eurospoor verwijst ook naar de Grote Kleine Treinen Competitie die op primetime op NPO1 wordt uitgezonden.

De beurs vindt plaats van 29 t/m 31 oktober 2021 in de jaarbeurs in Utrecht. Op vrijdag is de beurs geopend tot 18:00 uur, zaterdag tot 17:30 uur en de laatste dag tot 17:00 uur. Een toegangsticket aan de kassa kost 20 euro, voor kinderen t/m 11 jaar is er een speciaal kindertarief: 8,50 euro aan de kassa. Wie online een ticket koopt krijgt een kleine korting. Om de beurs te mogen bezoeken, is de QR-code van de CoronaCheck-app nodig.

0 0 stemmen
Artikel waardering
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erno-Berk
2 jaren geleden

Is het tonen van een CoronaToegangsBewijs verplicht voor toegang tot de modelspoorbeurs?

dries molenaar
2 jaren geleden

Wij hebben eerdaags een beurs in een sporthal. Dwz veel krapper. De gemeente heeft het aangemerkt als doorstroom-locatie en een QR bewijs is niet nodig.

Hildebrand (Treinreiziger.nl)
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

In dit geval heeft de jaarbeurs bepaald dat het nodig is. En ik kan het wel begrijpen als er grote groepen mensen worden verwachten.

Anoniem
2 jaren geleden

staat toch in het artikel: laatste zin.

Wouter G.
2 jaren geleden

Misschien is het handig om de link naar het evenement bij het artikel te plaatsen.

GJ de Groot
2 jaren geleden

Zo makkelijk, Wouter G., je had het zelluf kunnen doen:

https://www.eurospoor.nl/nl/bezoekers/algemeen/openingstijden-en-prijzen/

Frans Eekhout
2 jaren geleden

Zorg dat je altijd je coronapas bij de hand heb met id kaart, zelfs bij de HEMA restaurant in Rotterdam werd nog goed gecontroleerd of en je QR dan wel pas bij je heb en id of paspoort kon tonen anders kon je niet in het restaurant eten. Dus zodra je de deur uit gaat, vergeet al je pasjes niet op papier of smartphone, we zullen er de komende tijd aan moeten wennen of het nu voor een hap of plas is. Voor wie over de grens gaat de internationale versie als je die op papier heb staan, “that is life folks in 2021 and beyond…”

Erno-Berk
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frans Eekhout

In België en Luxemburg wordt vrijwel niet gecontroleert om een coronabewijs (al ben ik niet in de Luxemburgse horeca geweest). In Duitsland moet je het coronabewijs wel tonen als je ergens een broodje eten, maar daar moet je bij het internationale coronabewijs op het vraagteken klikken en dan gaat de bediende lezen of je de juiste vaccinaties heb gehad. Volgens mij werkt de GGD-registratiekaart ook in Duitsland, in tegenstelling tot Nederland.

Max
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

In België heb ik juist overal een QR code moeten laten zien. Het verschilt dan misschien net per gemeente of regio.

Erno-Berk
2 jaren geleden
Antwoord aan  Max

Ik heb gegeten in een Kebabzaak in Liège en heb in Namur de kabelbaan genomen: allemaal geen QR-code voor nodig, alleen je moe(s)t wel overal een mondkapje op.

André van Leur
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

In alle genoemde landen geldt: of laten zien dat je recent getest, gevaccineerd of recent genezen bent. En er wordt gecontroleerd hoor, dat heb ik zelf zien gebeuren in Duitsland en Luxemburg.

Pim
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frans Eekhout

In Denemarken is het allemaal (coronapas, mondkapjes, afstand houden) alweer afgeschaft voordat QR-codes in Nederland waren ingevoerd – want iedereen is zo ongeveer zonder gemekker gevaccineerd en hield zich aan de lockdown. Dus dat het life in 2021 en beyond is, niet per se.

Erno-Berk
2 jaren geleden
Antwoord aan  Pim

Ik ben benieuwd hoelang de Denen het volhouden om geen maatregelen te nemen. De cijfers gaan ook in Denemarken in rap tempo omhoog. Bovendien wil ik aanstaande mei graag met de trein naar Denemarken en Zuid-Zweden, bij voorkeur zonder mondkap. Ik ben volledig gevaccineerd met Pfizer en ben bereid om de booster te nemen als dat vereist is.

Beheerder
Jan
2 jaren geleden

Super heb er zin in

G. van der Zwaag
2 jaren geleden

Zie je: het kan wel/ Laten we Denemarken volgen.

M
2 jaren geleden

Wij hebben geen app.
Dus forget it

Anoniem
2 jaren geleden

Voor een kind van één jaar ook acht vijftig betalen??

Frans Eekhout
2 jaren geleden

In Duitsland, lees o.a. Aken, lopen nog veel mensen in het openbaar, dus straten en parken vaak nog met een mondkapje op vooral als er drommen mensen zijn en omdat een mondkapje in winkels verplicht is en veiligheid een pré, zou ik het eigenlijk verstandig vinden als ook bij deze modelbeurs een mondkapje dringend aangeraden wordt!
Deze beurs is ook een test voor de Jaarbeurs in Utrecht om te zien of de QR code op mobiel of papier wel een gunstige uitwerking heeft. Het woord “positief “heeft anno 2021 een dubbele betekenis gekregen. De Jaarbeurs is ook vastbesloten om op woensdag 12 t/m 16 JANUARI 2022 een verkleinde VAKANTIE BEURS te organiseren. De resultaten van deze modelbouwbeurs zal daarin natuurlijk meegenomen worden. Voor mijn eigen veiligheid en gezondheid draag ik geheel vrijwillig tijdens drukke evenementen gewoon een mondkapje en heb mijn beide coronapasjes bij de hand, sterker nog in Aken werd eerst goed naar mijn papieren gevraagd en gekeken toen ik zei in een restaurant te willen eten. Het is tegenwoordig bijna overal willekeur geworden op onze Aardkloot, wel of geen controle of jezelf in bescherming nemen. Het kan ook zijn dat men in ons land misschien te snel de mondkap verplichting in winkels e.d. heeft afgeschaft als de crisis aan blijft houden ook al zijn veel mensen gevaccineerd. Ik stel een bezoek aan beurzen als deze liever uit, zoals afgelopen weekend de Cruise en verre reizen event in Den Haag en heb er graag een booster prik voor over. Trouwens de entree van 20 ballen is best fors te noemen, maar ja voor wat “rail fun” moet je misschien wel wat voor over hebben en nu maar afwachten hoe druk het in de treinen naar Utrecht gaat worden…

Ab Normaal
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frans Eekhout

Ik ga dus niet naar deze vanwege die kromme maatregelen. Een eenmaal uitgegeven QR-toegangscode kan niet meer herroepen worden. Lekker veilig. Mij niet gezien totdat die onzin ophoudt.