fbpx

Nachtbussen naar Brabant en mogelijk ook naar Limburg

02 dec 2015 19:40

De nachttreinen die in Noord-Brabant verdwijnen worden vervangen door bussen. De Provincie Limburg gaat op verzoek van D66 Maastricht bekijken of de nachtbussen straks ook naar Limburg kunnen gaan rijden.

De in 2007 gestarte nachttreinen in Noord-Brabant komen over anderhalve week te vervallen. NS wilde de nachttreinen alleen in leven houden als de regio 700.000 euro per jaar wilde bijdragen. Die vonden dat teveel. Daarom heeft de Provincie Noord-Brabant samen met de gemeenten Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg en Dordrecht besloten om de nachttrein te vervangen door een nachtbus. Dat kost 100.000 euro per jaar.

De proef met nachtbussen duurt drie jaar. Arriva zal de bussen verzorgen. Net als bij de nachttreinen zullen de bussen alleen rijden in de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. De nachtbussen Eindhoven – Rotterdam en Eindhoven – Utrecht stoppen op dezelfde stations als de eerdere nachttreinen. De nachtbus Den Bosch – Tilburg zal daarnaast ook stoppen in een aantal andere plaatsen, waaronder Vlijmen, Drunen en Waalwijk. 

Als het aan D66 in Maastricht ligt worden de nachtbussen van en naar Eindhoven doorgetrokken naar Maastricht. Die kunnen dan ook stoppen in Weert, Roermond, Sittard en Geleen. De Provincie Limburg heeft positief op het idee gereageerd, meldt de Limburgse zender L1. 

Foto: Een reguliere Arriva-bus in een andere regio.