Nachttrein Amsterdam – Wenen / Innsbruck start op 25 mei

Vanaf 25 mei kunnen reizigers dagelijks rechtstreeks met de trein van Amsterdam naar Wenen, Innsbruck en München. Vanaf die datum start namelijk de Nightjet van de ÖBB. De trein had eigenlijk al eind vorig jaar zullen gaan rijden, maar vanwege de opleving van het coronavirus werd de lancering uitgesteld.

Klimaatvriendelijk

De Oostenrijkse spoorwegen bevestigen nu in een persbericht dat de lancering nu wel door kan gaan. Op maandagavond 24 mei – Tweede Pinksterdag – vertrekt de eerste slaaptrein vanuit Oostenrijk naar Amsterdam. Deze zal dinsdagochtend rond tien uur in Amsterdam aankomen.

“Met de comeback van de Nightjets brengen we Europa weer een stukje dichter bij elkaar. De eerste reis naar Amsterdam staat symbool voor het belangrijke internationale spooraanbod dat mensen in staat stelt om op een klimaatvriendelijke manier over de landsgrenzen heen te reizen”, stelt ÖBB-baas Andreas Matthä in een persbericht.

De Oostenrijkers benadrukken dat de trein veel milieuvriendelijker is dan het vliegtuig. “Elke reiziger die kiest voor de nachttrein in plaats van het vliegtuig naar Amsterdam, bespaart het milieu 350 kilogram CO2-uitstoot per reisrichting. Onze nachttreinen zijn daarmee het alternatief voor vluchten binnen Europa en brengen passagiers zorgenvrij en veilig naar hun bestemming”, zegt Matthä.

Meer privacy

In de nachttrein Amsterdam – Wenen / Innsbruck zijn tot nader bericht vanwege de coronamaatregelen minder plaatsen beschikbaar. Normaal zijn er zit- en ligcabines beschikbaar van zes personen. Nu kunnen maximaal vier voor elkaar vreemde mensen in één cabine. Voor ongeveer € 220 kunnen reizigers een privécabine in de nachttrein boeken. Voor die prijs mogen dan maximaal drie volwassenen en drie kinderen mee.

Treinrondreis.nl, een nieuw initiatief van deze site, biedt stedentrips met de nieuwe nachttrein aan naar Wenen en Bratislava. Desgevraagd kan Treinrondreis.nl ook losse tickets voor de Nightjet verkopen, vanaf elk station in Nederland. Bij losse tickets worden, anders dan bij pakketreizen, administratiekosten gerekend. Op NS International worden losse tickets verkocht zonder administratiekosten, maar slechts vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Dienstregeling

De nachttrein vertrekt vanaf dinsdag 25 mei elke avond om 19:30 uur uit Amsterdam en stopt in Nederland ook te Utrecht en Arnhem. Onderweg wordt de trein gecombineerd en gesplitst. Zo komt er op sommige dagen in Keulen een deel uit Brussel bij. De helft van de trein, vijf rijtuigen, heeft Innsbruck als eindbestemming en stopt onder andere te München. De overige rijtuigen gaan via Passau, Wels en Linz naar Wenen.

NS zal voor de nieuwe nachtverbinding de tractie verzorgen tussen Amsterdam en Keulen West.

Gerelateerde berichten

This post was last modified on 27 september 2021 17:01

Share

Recent Posts

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

4 dagen terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

5 dagen terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

1 week terug

Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor…

2 weken terug

NS doet oproep aan internationale reizigers: stem op Joost Klein

Joost Klein vertegenwoordigt Nederland deze week op het Eurovisie Songfestival en met zijn hitsong Europapa…

2 weken terug

Hogesnelheidstesten Flevoland van de baan

De langdurige testperiode voor hogesnelheidstreinen op de Hanzelijn en Flevolijn gaat definitief niet door. In…

2 weken terug