fbpx
Foto: Roland Frederiks

Eerste Nightjet vanwege Songfestival in Nederland

10 mei 2021 9:52

Het Oostenrijkse team voor het Eurovisie Songfestival is zondagmorgen per nachttrein aangekomen in Nederland. De reguliere nachttrein staat eind deze maand op de planning.

Testrit

De nachttrein reed niet naar Rotterdam, waar het Songfestival wordt gehouden, maar naar Amsterdam. NS spreekt van een testrit, die alleen uit Wenen is vertrokken. Aan boord was onder andere zanger Vincent Bueno, die Oostenrijk vertegenwoordigt op het songfestival. Vanuit Amsterdam zijn de zanger en zijn team naar Rotterdam vertrokken.

Reguliere rit

Volgens de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) vertrekt de eerste reguliere nachttrein op 24 mei vanuit Wenen en Innsbruck naar Amsterdam. Een dag later start de eerste Nightjet in Nederland naar Oostenrijk. NS wil echter nog niet bevestigen of de trein deze maand definitief gaat rijden. “We verwachten binnen een paar dagen duidelijkheid te kunnen geven” vertelt NS-woordvoerder Anita Middelkoop.

De eerste nachttrein stond eigenlijk al gepland in december, maar door de coronabeperkingen werd de rit meerdere keren uitgesteld.

Foto: Roland Frederiks 

Via Treinrondreis.nl biedt Treinreiziger stedentrips per trein aan. Bijvoorbeeld een stedentrip naar Wenen met de Nightjet. Al vanaf € 199 p.p. voor een 4-daagse reis.

Meer nieuws over de Nightjet

0 0 stemmen
Artikel waardering
7 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bert Sitters
3 jaren geleden

Mooie loc. Is dit Keulen? Is daar ooit een loc in NS-kleuren geweest?

Annemiek
3 jaren geleden

Dat is althans de bedoeling. De kans bestaat natuurlijk dat volgende week blijkt dat de nachttrein voorlopig niet zal rijden. NS is immers stellig: geen subsidie, geen trein.

Hanzeboog2012
3 jaren geleden
Antwoord aan  Annemiek

En NS zal waarschijnlijk moeten bezuinigen. Minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft aangegeven dat hij NS financieel niet volledig het hand boven het hoofd zal zijn.

Dan is een nachttrein één van de eerste waar NS op bezuinigt. Dat is bepaald niet het belangrijkste voor NS.

FyraFlop34
3 jaren geleden

Dik hoor, die Vectron in NS-kleuren. Solidair dat het osstenrijkse team zo aankomt. Mooi persmomentje.

Wilco De Ruijter
3 jaren geleden

He he eindelijk weer op vakantie

Wilco De Ruijter
3 jaren geleden

He he eindelijk weer op vakantie dankjewel NS zeer goed door gekomen