fbpx

Trein naar Wenen: vanaf € 29

Per trein naar Wenen? Dat kan prima. Bijvoorbeeld met de nachttrein Amsterdam – Wenen. Natuurlijk kun je ook overdag reizen per ICE. Dan krijg je echter wel te maken met een overstap.

Nachttrein naar Wenen

Per 13 december 2020 start de nachttrein Amsterdam – Wenen (Nightjet). De nachttrein vertrekt dagelijks om 19:30 uur uit de Nederlandse hoofdstad. Ook in Utrecht en Arnhem kun je opstappen. De volgende ochtend komt de trein rond kwart over 9 aan in Wenen. De nachttrein heeft zitrijtuigen, ligrijtuigen en slaaprijtuigen. Het meeste comfort bieden de slaaprijtuigen, de cabines zijn daar uitgerust met 1 tot 3 bedden. Kies je voor een slaapcabine Deluxe? Dan heeft jouw cabine ook een eigen douche en wc.

Goedkope treinkaartjes naar Wenen

Wil je zo goedkoop mogelijk reizen? Kies dan voor een zitplek in de nachttrein. Dan kun je al vanaf € 29 een zitplek boeken. Wil je overdag reizen? Dan reis je met de trein naar Wenen vanaf € 47. Deze tarieven zijn beperkt beschikbaar en worden niet op elke dag aangeboden. Als je ‘s nachts wilt reizen, maar niet wilt zitten, dan kun je vanaf € 49 een ligplek boeken in een 6-persoonscabine (drie bedden boven elkaar). De treinkaartjes van NS International en ÖBB zijn in de regel even duur. Je kunt ook terecht op bahn.de of bij Trainline.

Per ICE naar Wenen

Wil je liever overdag met de trein naar de Oostenrijkse hoofdstad? Dat kan ook. Er zijn tal van reismogelijkheden met overstap. Zo geeft de ICE Amsterdam – Basel (v. 8:08) in Frankfurt Flughafen aansluiting op de ICE naar Wenen. Omstreeks 18:45 uur kom je dan aan in de Oostenrijkse hoofdstad. De totale reistijd bedraagt dus circa 10,5 uur.
Mocht de aansluiting door vertraging verloren gaan? Geen probleem dan kun je mee met de volgende trein naar Wenen.

Veel gestelde vragen over de treinreis naar Wenen

0 0 stemmen
Artikel waardering
7 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Megan van der Velden
7 jaren geleden

Hoi!

Wij zijn op zoek naar een budget optie om eind mei naar wenen te gaan. Helaas komen we op niets goedkoper uit dan €125 euro per persoon, alleen vervoer. Het gaat zelfs al snel tegen de €200 aanzitten. Hebben jullie een tip hoe we toch nog voor een redelijke prijs in Wenen kunnen komen rond die tijd?

Hildebrand van Kuyeren
7 jaren geleden
Antwoord aan  Megan van der Velden

Kom je nu uit op 125 tot 200 euro voor enkele reis of retour? Welk budget heb je, wil je rond een weekend, of maakt dat niets uit? Vanaf Amsterdam? Eerlijk: het aantal treinkaartjes met budget prijs is zéér beperkt. Maar vind leuke uitdaging om mee te kijken.

Megan van der Velden
7 jaren geleden

Goedemorgen! Sorry voor de late reactie! Het gaat om een retourtje van 25 t/m 28 mei. We zoeken denk ik iets met een maximale prijs van €120 – €150,-. maar hebben geen idee of dit mogelijk is! We hadden het zelf toch iets goedkoper ingeschat. Heel fijn dat je met ons wilt meekijken, dankjewel! Groet, Megan

vissers
5 jaren geleden

Kan voor nog minder, ALS je toch al vrij reizen in NL + veel tijd hebt-al krijg je er wel 1 extra stad bij!
Boek via CD.cz naar Praha-vanaf DE grensplaatsen vanaf 22 eur en dan RailJet naar Wien-vanaf 9 eur.
Ben zelf in okt. met de NJ zittend vanaf Wien voor 29 € naar DUs gereisd en voor een VRR-ritkaartje met ABL naar Arnhem (rond de 14 eur).

Ger Nijman
4 jaren geleden

De aangegeven verbinding vertrek asd 08:02 heeft een overstap van maar 13′ in Frankfurt. Mijn suggestie is: ga om 06:38 uit Amsterdam weg,en stap over in Köln Hbf (09:21 aankomst, 09:53 vertrek). Vanaf Keulen kun je tot Wenen blijven zitten. (NB: deze zomer wegens werkzaamheden loopt het anders.) Voordeel is dat als de ICE uit Nederland weer eens sterk vertraagd is door softwareproblemen, je in Keulen nog een herkansing hebt. Maar dan moet het in Frankfurt wel goed gaan.

Tom
4 jaren geleden

Let op. Als je de reis met verschillende goedkopere kaartjes aan elkaar koppelt vervalt je recht op vervangende treinen bij gemiste verbindingen bij vertraging..! Zeker met treinbinding is dit een groot aandachtspunt

Regina Visscher
2 maanden geleden

Kun je je fiets meenemen in de nachttrein?