fbpx

Trein naar Wenen: al vanaf € 58

Trein Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad is vanuit Nederland slechts met één overstap bereikbaar. Dankzij onze bespaartips kun je tot 50% besparen op de kosten van je treinkaartje! Al vanaf 58 euro reis je met de trein naar Wenen (enkele reis).

Zoek treinkaartjes

 • Dankzij onze bespaartip al vanaf 58 euro (enkele reis)
 • Treintickets Wenen boekbaar bij NS International
 • Trein + Hotel Wenen boekbaar via De Jong Intra
 • Ook nachtverbinding (met overstap in Düsseldorf of Keulen)
 • Booking.com heeft grootste aanbod hotels Wenen
 • Treintickets tot 6 maanden voor vertrek boekbaar

Trein Wenen  

De rechtstreekse trein naar de Oostenrijkse hoofdstad rijdt vanuit Nederland niet meer. Maar Wenen is nog altijd met één overstap bereikbaar. Enkele voorbeelden.

 • Neem de ICE Amsterdam – Basel, v. 8:02 Amsterdam (stopt ook in Utrecht en Arnhem) naar Frankfurt Flughafen. Stap daar over op de ICE naar Wenen. Deze trein komt tussen 19:00u en 19:30u aan in Wenen.
 • Neem de ICE Amsterdam – Frankfurt, v. 10:37 Amsterdam. Stap te Frankfurt Hbf over op de ICE naar Wenen, a. 23:09 u.
 • Neem de ICE van 18:37u uit Amsterdam, in Düsseldorf is er aansluiting op de nachttrein naar Wenen, deze komt rond 8:15 uur aan in Amsterdam

Er zijn veel meer reismogelijkheden naar Wenen, maar dan vaak met meer dan één overstap.

Bespaar op een treinkaartje 

NS International is aangesloten op het prijssysteem van de Deutsche Bahn. Daardoor kan NS dezelfde voordeeltarieven bieden als de Duitsers. Echter er zijn meer mogelijkheden om voordelig treinkaartjes te kopen. Zo kun je een treinkaartje Amsterdam – Wenen ook boeken bij de Oostenrijkse Spoorwegen (oebb.at). Die tarieven kunnen afwijken van de tarieven van NS International en bahn.de. Uit een eerdere steekproef van Treinreiziger.nl blijkt dat je bij de ÖBB soms fors kan besparen. Daarnaast kun je soms besparen door je treinreis naar Wenen in twee delen te boeken. Dat komt doordat er goedkope kaartjes worden verkocht van en naar Duitse steden, maar de kaartjes waarmee je Duitsland doorkruist vaak relatief duur zijn. Koop je bijvoorbeeld een ticket Amsterdam – Düsseldorf, dan kan dit al vanaf 19 euro. Een ticket Düsseldorf – Wenen kun je kopen vanaf € 39. Beide reizen zijn te koop bij NS International en DB. Uiteraard is het boeken van je treinreis in twee delen omslachtig, maar het kan tot tientallen euro’s per persoon per enkele reis schelen.

Rechtstreeks met de bus

Is de trein naar de Oostenrijkse hoofdstad te duur voor je? Dan kun je ook nog de bus overwegen. Flixbus rijdt vanuit Nederland rechtstreeks naar Wenen. De bussen zijn voorzien van wifi, en naar onze beoordeling is de beenruimte voldoende (veel beter dan het vliegtuig).

Hotels in Wenen
Op Booking.com vindt u een uitgebreid aanbod van hotels in Wenen (keus uit 850 hotels). Er zijn tal van hotels dichtbij de treinstations. Je kunt ook op Wenen Hauptbahnhof overstappen op de metro.

Foto: Wikipedia, gemaakt door Andrew Bossi, licentie: CC-BY-SA-2.5

6 gedachten over “Trein naar Wenen: al vanaf € 58”

 1. Megan van der Velden schreef:

  Hoi!

  Wij zijn op zoek naar een budget optie om eind mei naar wenen te gaan. Helaas komen we op niets goedkoper uit dan €125 euro per persoon, alleen vervoer. Het gaat zelfs al snel tegen de €200 aanzitten. Hebben jullie een tip hoe we toch nog voor een redelijke prijs in Wenen kunnen komen rond die tijd?

  1. Hildebrand van Kuyeren schreef:

   Kom je nu uit op 125 tot 200 euro voor enkele reis of retour? Welk budget heb je, wil je rond een weekend, of maakt dat niets uit? Vanaf Amsterdam? Eerlijk: het aantal treinkaartjes met budget prijs is zéér beperkt. Maar vind leuke uitdaging om mee te kijken.

   1. Megan van der Velden schreef:

    Goedemorgen! Sorry voor de late reactie! Het gaat om een retourtje van 25 t/m 28 mei. We zoeken denk ik iets met een maximale prijs van €120 – €150,-. maar hebben geen idee of dit mogelijk is! We hadden het zelf toch iets goedkoper ingeschat. Heel fijn dat je met ons wilt meekijken, dankjewel! Groet, Megan

 2. vissers schreef:

  Kan voor nog minder, ALS je toch al vrij reizen in NL + veel tijd hebt-al krijg je er wel 1 extra stad bij!
  Boek via CD.cz naar Praha-vanaf DE grensplaatsen vanaf 22 eur en dan RailJet naar Wien-vanaf 9 eur.
  Ben zelf in okt. met de NJ zittend vanaf Wien voor 29 € naar DUs gereisd en voor een VRR-ritkaartje met ABL naar Arnhem (rond de 14 eur).

 3. Ger Nijman schreef:

  De aangegeven verbinding vertrek asd 08:02 heeft een overstap van maar 13′ in Frankfurt. Mijn suggestie is: ga om 06:38 uit Amsterdam weg,en stap over in Köln Hbf (09:21 aankomst, 09:53 vertrek). Vanaf Keulen kun je tot Wenen blijven zitten. (NB: deze zomer wegens werkzaamheden loopt het anders.) Voordeel is dat als de ICE uit Nederland weer eens sterk vertraagd is door softwareproblemen, je in Keulen nog een herkansing hebt. Maar dan moet het in Frankfurt wel goed gaan.

 4. Tom schreef:

  Let op. Als je de reis met verschillende goedkopere kaartjes aan elkaar koppelt vervalt je recht op vervangende treinen bij gemiste verbindingen bij vertraging..! Zeker met treinbinding is dit een groot aandachtspunt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.