fbpx

Nachttrein naar Groningen toch nog onzeker

18 okt 2010 14:41

Volgens de reisplanner van ns.nl rijdt er gedurende de zomermaanden een nachttrein Groningen – Schiphol*. Maar of deze ook daadwerkelijk gaat rijden is allerminst zeker. De nachttrein naar Groningen is per abuis in de reisplanner gekomen. Dat geldt ook voor de Fyra naar Breda.

NS woordvoerster Courien Koetsier ligt de fout toe. "Onze afdeling logistiek vraagt voor deze treinen voor dienstregeling 2011 alvast capaciteit aan bij ProRail. Door een technische fout is de dienstregeling al in de reisplanner opgenomen." De fout wordt zo spoedig mogelijk hersteld.

Op dit moment wordt de proef tussen Enschede en Schiphol geevalueerd. Op basis van deze evaluatie wordt bepaald of en welke nachttreinen gaan rijden. Eind november / begin december verwacht NS hier meer duidelijkheid over te hebben.

Een andere fout in de reisplanner is de Fyra naar Breda. Het was de bedoeling dat de Fyra per december naar Breda gaat rijden in de zomer van 2011. Deze planning wordt echter niet gehaald. Op dit moment is het onzeker wanneer de Fyra door gaat rijden naar Breda. Volgens de reisplanner rijdt de Fyra per 12 december al wel naar Breda. Ook deze fout wordt zo spoedig mogelijk hersteld.

Dat zelfde geldt voor de Benelux, die per nieuwe dienstregeling in de reisplanner als Fyra wordt aangemerkt. 

* Met overstap in Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *