fbpx

Nachttrein Rotterdam – Groningen blijft rijden

12 dec 2019 9:52

Noorderlingen die op vrijdagavond in de Randstad zijn, hoeven niet bang te zijn dat ze via het spoor niet meer thuis kunnen komen. De nachttrein van Rotterdam via Utrecht en Zwolle naar Groningen blijft in de nacht van vrijdag op zaterdag rijden.

Dat bevestigt een woordvoerder van NS na berichtgeving van RTV Noord. De nachttrein reed de afgelopen vier jaar ook al. De provincies Groningen en Drenthe en de gemeente Groningen, die meebetalen aan de nachttrein, willen graag verder met het project.

Daarom is nu besloten dat de nachttrein naar het noorden in elk geval de komende twee jaar blijft rijden. Na die periode wordt de zaak opnieuw bekeken. Het gaat om één nachtelijke rit in de week. Die trein vertrekt in de nacht van vrijdag op zaterdag om 0.05 uur uit Rotterdam en komt iets voor 3.00 uur aan in Groningen.

Op de andere dagen van de week vertrekt de laatste trein uit Rotterdam naar Groningen een uur eerder, om 23:05 uur. In het verleden was er ook een nachttrein van Groningen naar Amsterdam. Deze werd al per juni 2018 geschrapt.

Bron: ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eltjo
4 jaren geleden

Op de andere dagen van de week vertrekt de laatste trein uit Rotterdam naar Rotterdam een uur eerder, om 23:05 uur.

Denk dat je nog even een woordje moet aanpassen 😉

Redacteur
sph
4 jaren geleden
Antwoord aan  Eltjo

Aangepast, bedankt voor het melden!

BoppeJan
4 jaren geleden

“Noorderlingen die op vrijdagavond in de Randstad zijn, hoeven niet bang te zijn dat ze via het spoor niet meer thuis kunnen komen.”
Welnu, die noorderlingen betreft dan alleen degenen die in de directe omgeving van de stations waar die trein stopt, wonen. Naar Leeuwarden is er geen nachttrein. En o.a. richting Emmen ook niet.
Een nuance is hier wel op zijn plaats; alsof Groningen het Noorden is; de provincie Fryslân telt meer inwoners dan de provincie Groningen!