fbpx

Nachttreinen Brabant verdwijnen mogelijk per 2016

21 nov 2014 10:43

De nachttreinen in Brabant kunnen alleen blijven als de provincie Noord-Brabant en de grote Brabantse steden meer geld willen betalen voor het nachtnet. Zo niet, dan verdwijnen de nachttreinen en blijft er alleen een aantal late treinen die tot 2.00 uur zullen rijden. Voor die treinen hoeven de regionale overheden niets te betalen. Dat meldt omroep Brabant.

Sinds 2007 rijden er drie nachten in de week (donderdag-vrijdag, vrijdag-zaterdag en zaterdag-zondag) treinen tussen Rotterdam – Eindhoven, Eindhoven – Utrecht en Tilburg – Den Bosch. Volgens NS maken reizigers vooral korte ritten binnen de provincie en 75 procent van de ritten wordt gemaakt voor 2.00 uur ´s nachts. Het spoorbedrijf had gehoopt dat het Brabantse nachtnet ook reizigers naar Schiphol zou trekken. Maar daarvoor worden de nachttreinen minder vaak gebruikt dan verwacht.

Doordat reizigers vooral korte ritten maken, vallen de opbrengsten tegen en zal NS in een nieuw contract een hogere financiële compensatie van de provincie vragen. De provincie legt nu jaarlijks 430.000 euro op tafel. NS verwacht niet dat er ander of meer publiek gebruik gaat maken van deze treinen. Het provinciebestuur gaat op 8 december samen met de betrokken steden in gesprek met NS. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *