fbpx

Nauwelijks treinen komend weekend rond Schiphol door werkzaamheden

02 jul 2013 18:20

Komend weekend (6 en 7 juli 2013) werkt spoorbeheerder ProRail opnieuw bij het spoor bij Schiphol. Daardoor rijden er zaterdag en zondag nauwelijks treinen van en naar de luchthaven. Vanuit Leiden en Rotterdam blijft Schiphol wel per trein bereikbaar (uitgezonderd in de nacht).

Ook in het weekend van 20 en 21 april werd er al aan het spoor gewerkt bij Schiphol. De beperkingen van dat weekend komen overeen met de beperkingen van komend weekend. Er rijden geen treinen maar bussen tussen:

  • Schiphol – Amsterdam Bijlmer ArenA
  • Duivendrecht – Schiphol
  • Amsterdam Sloterdijk – Schiphol
  • Geen Nachtnettreinen van en naar Schiphol.

De werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juli om 2.00 uur en eindigen maandagmorgen 8 juli om 5.00 uur. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd tussen 15 en 60 minuten en worden geadviseerd voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. 

Kruiers
Door de werkzaamheden stopt ook de Thalys niet te Schiphol. NS zet gedurende de werkzaamheden extra servicepersoneel in om reizigers te assisteren. Op station Schiphol en Amsterdam Sloterdijk assisteren kruiers tussen 9.00-23.00 uur reizigers bij het dragen van hun bagage.
 

Andere werkzaamheden
Behalve rond Schiphol, moeten reizigers dit weekend ook op andere plekken rekening houden met vertraging door werkzaamheden. Zo wordt er t/m 11 juli ook gewerkt aan de sporen rond Den Bosch en zijn er ook werkzaamheden rond Enschede en tussen Meppel en Heerenveen.

Uitgebreidere treindienst
De werkzaamheden rond Schiphol zijn nodig om de infrastructuur uit te breiden en te verbeteren. Daardoor moet een uitgebreidere treindienst in de toekomst mogelijk worden tussen Schiphol en Leiden.