fbpx

Nederlanders in ontspoorde trein Thailand

In de trein die in de nacht van dinsdag op woensdag ontspoorde in Thailand, zaten Nederlanders. Hoeveel het er waren, kon een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag niet zeggen.

Volgens ooggetuigen zou het gaan om tientallen Nederlandse passagiers. Ze bleven allemaal ongedeerd. Ruim 30 andere treinreizigers raakten wel gewond toen de nachttrein van de Thaise hoofdstad Bangkok naar de noordelijke stad Chiang Mai in het noorden van het land ontspoorde. De meeste gewonden zijn buitenlandse toeristen, meldden plaatselijke media.

Eerder zei het ministerie van Buitenlandse Zaken tegenover het ANP dat er geen Nederlandse gewonden zouden zijn. Eén van de gewonden is er volgens de Bangkok Post slecht aan toe. Volgens een andere krant hebben drie buitenlanders botbreuken opgelopen en is de rest van de gewonden slechts lichtgewond.

Van de tien wagons zijn er zeven ontspoord en gekanteld volgens de Bangkok Post. Het ongeluk gebeurde in de streek van Denchai bijna 500 kilometer ten noorden van Bangkok. De trein had naar schatting 300 reizigers aan boord. De baas van de Thaise spoorwegen zei dat er een onderzoek naar de oorzaak is ingesteld.

De trein is ontspoord op een plek waar aan het spoor werd gewerkt. Het is de tweede keer deze maand dat op deze route een trein ontspoort, maar de vorige keer toen een trein naar Bangkok uit de rails liep, vielen er geen gewonden.

(c) ANP. Foto: Bangkok Post