fbpx

Nieuwe bestuursvorm moet NS slagvaardiger maken

01 jun 2016 22:37

De Nederlandse Spoorwegen wil slagvaardiger worden en daarom wordt de bestuursvorm aangepast. Er komt een Raad van Bestuur met vijf directeuren, dat waren er eerder drie. Het Executive Committee met acht directeuren komt te vervallen. 

Onder leiding van Huges probeerde het spoorbedrijf al slagvaardiger te worden. De Raad van Bestuur werd toen juist verkleind van drie naar twee personen. Na het vertrek van Huges is de topdirectie weer gegroeid naar drie directeuren: Roger van Boxtel (president-directeur), Bert Schouws (interim-directeur Financiën) en Susi Zijderveld (directeur Risicobeheersing).

De positie van Zijderveld is er gekomen naar aanleiding van de misstanden bij de Limburgse aanbestedingen. De nieuwe Raad van Bestuur wordt uitgebreid met een directeur Operatie en een directeur Commercie & Ontwikkeling. De directeur Operatie gaat over de vervoersactiviteiten, die nu nog vallen onder NS Reizigers, en over de onderhoudsactiviteiten van NedTrain. De directeur Commercie & Ontwikkeling gaat over de ontwikkel-, verkoop- en marketingactiviteiten van NS. Na overleg met de Centrale Ondernemingsraad (COR) is besloten om de directeur Operatie te laten ondersteunen door een directeur Techniek, die het ´technisch geweten´ van NS is.

De Raad van Commissarissen buigt zich op dit moment over de selectie van kandidaten voor de twee nieuwe functies in de RvB. De Raad van Commissarissen draagt twee kandidaten voor die de minister van Financiën als zijnde aandeelhouder zal benoemen. De verwachting is dat dit binnenkort gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *