fbpx

Nieuwe GVB metro tijdelijk van de baan gehaald

08 nov 2013 18:22

De gloednieuwe M5-metrostellen van de Amsterdamse GVB zijn donderdag uit de dienstregeling gehaald. Dat meldt de vervoerder vrijdag tegenover AT5. De GVB kampte de afgelopen week al met overvolle metro´s. Maandag hoopt de GVB de nieuwe stellen weer te kunnen inzetten.

De M5-stellen worden uit de dienstregeling gehaald omdat een klep boven een deur lostrilde en van de metro is gevallen. Volgens een woordvoerder van de GVB is het geen essentieel onderdeel, maar hoort zoiets niet los te raken. Daarom heeft de vervoerder de metrostellen uit de dienstregeling gehaald, zodat de fabrikant de stellen kan nakijken.

De nieuwe metro´s hadden vorig jaar december in dienst moeten komen, maar door diverse tegenslagen werd dit juni 2013. Dit is een nieuwe tegenslag, maar volgens het GVB horen dit soort kinderziektes in het begin erbij. Een vergelijking met de Fyra, die een bodemplaat verloor is volgens de Amsterdamse vervoerder dan ook niet op zijn plaats. De metro´s zijn door de ervaren fabrikant Astom en worden ook ingezet in tal van andere europese steden. GVB wijst verder op de positieve reacties die reizigers op de nieuwe voertuigen hebben. 

Er waren vier M5-metrostellen in reizigersdienst, met elk een capaciteit van bijna duizend plaatsen (voornamelijk staanplaatsen). De komende periode moeten er in totaal nog 24 nieuwe metro´s geleverd worden.

  • Update. GVB meldt dat de controle sneller dan verwacht verloopt. Daardoor zijn vrijdagmiddag weer de eerste nieuwe metro´s in dienstregeling gekomen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *