fbpx

Nieuwe stakingen stadsvervoer in week van 12 december

24 nov 2011 16:04

Het openbaar vervoer in de drie grote steden wordt in de week van 12 december 24 uur lang op een werkdag stilgelegd. Op 5 december kunnen reizigers daarentegen gratis reizen. Dat zegt onderhandelaar Eric Vermeulen van Abvakabo FNV donderdag na overleg tussen de bonden.

De stakingen lijken voorlopig niet op te houden. Ook deze maand was er een stakingsdag en voor de zomervakantie waren er ook al diverse werkonderbrekingen. Voorafgaand aan de staking proberen de vakbonden goodwill bij de reiziger te krijgen door niet te controleren. Eerdere acties voor gratis werden na aankondiging toch weer geannuleerd.

 "Wij hopen dat wij een week later een cadeautje terugkrijgen als minister Melanie Schultz van Haegen besluit de aanbesteding minimaal een halfjaar uit te stellen", zegt hij.

Abvakabo wil die extra tijd gebruiken voor onderzoek naar het behoud van het huidige lijnennet en niveau van werkgelegenheid. De stadsvervoerders staken tegen de kabinetsplannen om te bezuinigen op het openbaar vervoer in de drie grote steden. De overheid wil het stadsvervoer aanbesteden.

(c) Treinreiziger.nl / Novum