fbpx

Nieuwe website start online verkoop anonieme OV-chipkaart

04 sep 2013 11:29

Vanaf deze week kan een anonieme OV-chipkaart ook online gekocht worden. Voorheen moest de reiziger hiervoor naar de winkel. Dat heeft de nieuwe website ov-chipkaart-kopen.nl woensdag bekendgemaakt. 

De nieuwe website is een initiatief van Jos Swart en Roger Rammers van Chip Bizz en is ontwikkeld door Ron van Rooij, die eerder al de website ovchipkaartabonnement.nl maakte. Op de nieuwe website kan er een anonieme OV-chipkaart worden gekocht die direct al geactiveerd is voor reizen bij NS. Normaal moet de reiziger dat zelf regelen. Voor deze extra service rekent de website 50 cent activatiekosten. Het is op de website mogelijk om zowel een chipkaart met als zonder saldo te bestellen.

Een persoonlijke OV-chipkaart werd al online verkocht door TLS via ov-chipkaart.nl. Dat kan nog niet via ov-chipkaart-kopen.nl. Wel kan er een aanvraagpakket voor een persoonlijke OV-chipkaart aangeschaft worden, waarmee de persoonlijke OV-chipkaart per post te bestellen is.

De initiatiefnemers hebben plannen om de toekomst meer services te gaan aanbieden rond de OV-chipkaart. "Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om online saldo te laten overboeken van een verlopen kaart of het verkopen van abonnementen" aldus de initiatiefnemers.