fbpx

Nieuwe website treinreiziger.be

19 jul 2012 14:03

Treinreiziger.nl heeft vanaf woensdag een vernieuwde website in België. Anders dan de Nederlandse versie, is de Belgische website er vooral op gericht om de internationale trein te promoten.

In Nederland ligt de nadruk meer op OV-nieuws, bij de Belgische variant is dat anders. Dat komt doordat er geen speciale België-redactie is. Het spoornieuws dat op Treinreiziger.be staat, is afkomstig van Treinreiziger.nl.

De website is gespecialiseerd in hoe de Belgische markt kan reizen naar het buitenland. Soms kunnen Belgen het beste tickets kopen via NMBS Europe, maar soms (met name voor reizen per TGV Frankrijk via Lille) is TGV Europe goedkoper. Daarnaast hebben Belgen nog de keus om richting Duitsland of binnen Duitsland hun ticket bij bahn.de te kopen. Op Treinreiziger.be wordt per bestemming verwezen naar de beste verkoper.

Afhankelijk van de reacties van de Belgische markt, zal Treinreiziger wellicht ook in andere landen een dergelijk concept aan gaan bieden. De website is net als Treinreiziger.nl ontwikkeld door INOXA, een internetbureau uit Rotterdam.