fbpx

Nieuws vanuit InnoTrans 2010

22 sep 2010 13:26

Er is veel nieuws vanuit de spoorwegvakbeurs InnoTrans. In dit artikel worden drie onderwerpen besproken.
  • SBB vernoemt eerste KISS treinstel naar Berlijn vanwege InnoTrans
  • Siemens presenteerd Velaro D 
  • Stadler heeft 539 GTW´s verkocht

SBB vernoemt eerste KISS treinstel naar Berlijn vanwege InnoTrans
Op de eerste nieuwe S-Bahn dubbeldekker van de SBB is woensdag de naam "Berlin" gedrukt. Dat is een verwijzing naar de vakbeurs InnoTrans. De nieuwe dubbeldekker, genaamd KISS, is gemaakt door Stadler. De trein is doorontwikkeld op basis van het Flirt ontwerp en werd tot nog toe aangeduid als Stadler Dosto. De SBB zal de trein inzetten op de S-Bahn van Zürich. De BLS heeft eveneens de KISS besteld om deze in te zetten op de S-Bahn van Bern. Verder heeft Westbahn Gmbh – een private maatschappij uit Oostenrijk – KISS treinen besteld voor een intercitydienst Wenen – Salzburg. Daarnaast is er een order uit Duitsland voor de S-Bahn van Berlijn.

Siemens presenteert Velaro D
Eén van de wereldpremieurs die InnoTrans heeft, is de presentatie van de Velaro D. Peter Löscher, CEO van Siemens, presenteerde vandaag de nieuwste generatie ICE aan Dr. Rüdiger Grube, CEO van de Deutsche Bahn AG. De nieuwe ICE (Baureihe 407, of ook wel Velaro D genoemd), zal in de toekomst vooral worden ingezet op grensoverschrijdende trajecten. De Velaro D zal eind 2011 worden ingezet. Als eerste komt Brussel – Frankfurt in aanmerking. 

Stadler presenteert nieuwste GTW
Stadler presteerde vandaag op InnoTrans haar nieuwste GTW. Deze zal geleverd worden aan het Oostenrijkse GKB. De nieuwe trein is ontworpen en gebouwd in slechts 18 maanden. De nieuwe treinen zijn dan ook vooral gebaseerd op het bewezen ontwerp van de eerdere GTW´s. Voor de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij worden 13 nieuwe GTW´s (2/8) leverd, welke vanaf volgend jaar te zien zullen zijn tussen Graz-Köflach en Graz-Wies-Eibiswald. 
In totaal heeft de Zwitserse treinbouwer 539 GTW´s verkocht, verspreid over tien landen. 

Foto´s: Velaro D te InnoTrans