fbpx
Foto: ÖBB

Nightjet naar Amsterdam geëvacueerd wegens brand in Oostenrijkse tunnel

08 jun 2023 10:04

Vanwege een brand in een tunnel hebben Oostenrijkse hulpdiensten vannacht 151 reizigers uit de Nightjet van Innsbruck naar Amsterdam en Hamburg geëvacueerd. Volgens NS waren onder de evacués vermoedelijk ook Nederlanders.

De brand brak volgens lokale media gisteravond rond 21.00 uur uit in de vijftien kilometer lange Terfenertunnel in Tirol. De brandweer rukte massaal uit en evacueerde 151 inzittenden. 33 passagiers werden naar het ziekenhuis gebracht omdat zij rook hadden ingeademd. In totaal zaten volgens NS International 370 reizigers in de trein.

Defecte bovenleiding

De brand zou zijn veroorzaakt door een defecte bovenleiding. Op beelden is te zien dat een aantal auto’s op de meegereisde autowagons is uitgebrand. De brand is geblust, maar de bewuste tunnel onder het Inntal blijft voorlopig nog wel dicht. De tunnel wordt gebruikt door goederentreinen en langeafstandstreinen, die worden voorlopig omgeleid via het oude, bovengrondse traject.

Vanavond niet naar Innsbruck

De geëvacueerde reizigers zijn naar hotels in Innsbruck gebracht. Het Oostenrijkse vervoersbedrijf ÖBB zegt tegen omroep ORF dat het niet is gelukt om de passagiers nog naar hun eindbestemming te brengen. De Nightjet uit Wenen is vanochtend zoals normaal naar Amsterdam gereden en vertrekt vanavond zónder wagons richting Innsbruck weer terug naar de Oostenrijkse hoofdstad.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michiel
11 maanden geleden

Nightjet geannuleerd: 14 juni 40421 Amsterdam – Wenen
Door de gevolgen van een defecte bovenleiding en brand in een Oostenrijkse spoortunnel is Nightjet 40421 van Amsterdam naar Wenen op 14 juni geannuleerd.

Flexibel gebruik van uw ticket met dagtreinen
Uw ticket kunt u op 14 of 15 juni overdag flexibel gebruiken in de 2e klas op ICE, IC of EC treinen. Heeft u een Nightjet ticket met een slaapplaats Deluxe geboekt, dan is uw ticket overdag in de 1e klas geldig. Neem telefonisch contact op met onze klantenservice als u zitplaatsen wilt reserveren voor de dagtreinen.

Reizen met een andere Nightjet
Wilt u op een andere datum met Nightjet reizen dan is het telefonisch wijzigen van uw ticket via klantenservice noodzakelijk. Hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn.

Ticket annuleren
Uiteraard is het ook mogelijk uw ticket te annuleren zonder kosten.

Klantenservice
Neem voor het boeken van zitplaatsreserveringen voor dagtreinen, het wijzigen of het annuleren van uw ticket contact op met NS International Klantenservice via 030-7515222 (lokaal tarief).

Bron:
https://www.nsinternational.com/nl/actuele-reisinformatie#Nightjet_geannuleerd:_14_juni_40421_Amsterdam_-_Wenen