fbpx

Nijverdal begin 2013 onbereikbaar per trein

17 apr 2012 22:09

In het voorjaar van 2013 is Nijverdal minimaal enkele weken onbereikbaar per trein. Het station van het Twentse dorp wordt dan verplaatst naar het dorpscentrum, als onderdeel van het Combiplan Nijverdal. Op 1 april 2013 wordt het nieuwe station vervolgend geopend. Treinverkeer is dan weer mogelijk in de richting van zowel Zwolle als Almelo.

Dat maakte projectmanager Bernadette Paping-Geertman van ProRail bekend tijdens een informatiebijeenkomst over de resterende werkzaamheden voor het combiplan. Er moeten nog flink wat werkzaamheden aan en rond het spoor worden uitgevoerd. Het oude station moet gesloopt worden. Ook het tijdelijke station Nijverdal-West wordt met de grond gelijk gemaakt. Tot slot moeten de sporen op elkaar worden aangesloten en wordt de veiligheid in de nieuwe Combitunnel getest.

Als op 1 april dan het nieuwe station geopend wordt, komt er een einde aan een periode van ruim drie jaar waarin doorgaande reizigers tussen Nijverdal en Nijverdal-West met bussen vervoerd werden.

Foto: archief.