fbpx

Nog meer internationale snelbussen

15 jun 2015 12:55

Het aantal internationale snelbussen van en naar Nederland neemt verder toe. Zo start iDBUS van de Franse spoorwegen met busverbindingen van en naar Rotterdam. Flixbus startte vorige maand een lijndienst Amsterdam – Parijs en sluit later deze maand Rotterdam eveneens aan op het netwerk.

Op een route als Amsterdam – Brussel rijden nu vier verschillende busbedrijven die tot 24x per dag rijden. Als we kijken naar komende vrijdag zijn er bij iedere busmaatschappij kaartjes beschikbaar voor tussen de 1 en 15 euro per persoon. Daarmee is de bus in veel gevallen veel goedkoper dan de trein.

Route Amsterdam – Brussel (voorbeeld voor komende vrijdag)

iDBUS benadrukt in een persbericht de hoge tevredenheid: reizigers zouden de busdienst waarderen met een 9. En inderdaad, ook wij waren in onze test erg te spreken over iDBUS. Alleen hadden wij de pech dat het internet erg traag was. Flixbus, onderdeel van Meinfernbus, zegt in een persbericht ook de komende tijd verder te willen groeien. Het bedrijf verwacht aan het einde van het jaar 1.000 intercitybussen te zullen laten rijden. Flixbus scoorde eveneens goed in onze test, alleen Eurolines scoorde onvoldoende.

De beenruimte per busmaatschappij verschilt nogal. Van links naar rechts: Eurolines, MeinFernbus, iDBUS.