fbpx

Noodweer: Trein van Sziget festival circa 18 uur vertraagd

De speciale trein met Nederlanders van het Sziget festival naar Nederland is in Oostenrijk gestrand door noodweer. Door noodweer is de bovenleiding beschadigd en zijn bomen op het spoor gekomen. Inmiddels is de trein na meer dan 18 uur oponthoud weer vertrokken. 

De trein vertrok gisteren uit Boedapest met naar schatting 900 Nederlandse reizigers in de richting van Amersfoort. Vlak voor middernacht kon de trein ter hoogte van het Oostenrijkse Andorf door het noodweer niet verder. “Achter de trein worden we geblokkeerd door andere geblokkeerde treinen. Daardoor zijn er geen alternatieve routes. Ook niet vanuit het nabij gelegen Passau, waar in de regio ook de bliksem heeft ingeslagen. Al sinds de trein stilstaat is er gekeken naar alternatieve reisopties. Echter blijkt dat voor het aantal reizigers op zulke korte termijn niet te realiseren” schrijft de organisatie op Facebook.

De Oostenrijkse spoorbeheerder ÖBB Infra werkt met man en macht aan herstel van het spoor. De spoorbeheerder verwachte aanvankelijk dat de Sziget Express , zoals de speciale trein heet, rond 17:00 uur weer zou gaan rijden. Maar dat werd uiteindelijk een uur later. kan gaan rijden.

De verwachting is dat de trein maandagochtend om 7:30 uur in Nederland. Reizigers hebben gedurende het oponthoud de trein wel kunnen verlaten, en de tijd gebruikt om in het Oostenrijkse grensplaatsje boodschappen te doen. Ook eten en drinken is weer in de trein bijgevuld.

Overigens is de Sziget Express niet de enige die last heeft van het noodweer. Vele doorgaande ICE-treinen rijden normaal via de grensovergang van Passau, die nu allemaal niet kunnen rijden. Voor die reizigers rijden er vervangende bussen, desondanks kan ook daar de vertraging oplopen. Ook op andere routes op het grensgebied van Oostenrijk en Duitsland is er hinder door het noodweer. Zo rijden er in Duitsland ook geen treinen tussen Kufstein en Rossenheim. Op de route Salzburg – Innsbruck moeten treinreizigers rekening houden met 90 minuten vertraging.

Update: Inmiddels zijn de problemen in Oostenrijk grotendeels opgelost.

0 0 stemmen
Artikel waardering
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dries molenaar
6 jaren geleden

Al met al een storm in een glas met water wat demonstreert dat je door moderne media overladen wordt door non-nieuws van over de hele wereld. Overal heeft men het zwaar, zomaar stoppen met gelegenheid tot boodschappen doen. Hoe kan het gebeuren! Het geklaag over het Nederlandse treinverkeer moet je eigen met dezelfde bril bekijken.

Marc
6 jaren geleden

En maar klagen over de NS. Iedereen die wel eens in het buitenland de trein neemt weet dat NS gewoon een goede vervoerder is met goede info bij vertraging. Voor mijn werk reis ik vaak in Duitsland met de trein. Vertragingen zijn er heel normaalzonder info. Laat staan dat je geld terug krijgt. De treinen die wel stipt zijn de regionale treinen, soms ook van NS (Abellio) overigens.

GJ de Groot
6 jaren geleden

Gevalletje overmacht zonder wereldschokkende gevolgen. Is een vierregelig opvulberichtje zoals die eertijds in kranten stonden.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  GJ de Groot

Opvallend berichtje voor de afwisseling. Komt niet vaak voor. Dus hebben we er een bericht over gemaakt. Niet wereld schokkend inderdaad.

Rian van der Borgt
6 jaren geleden

Overigens kunnen de betroffen reizigers de helft van de kosten van de terugreis terugvragen als compensatie bij vertraging. Ook deze treinreis valt immers onder EU-verordening 1371/2007.
Ik ben benieuwd hoe die claims worden afgehandeld want de organisatie vermeldt helemaal niets over compensatie bij vertraging op zijn website:
https://festival.travel/travel/festivaltreinen/algemene-informatie/

dries molenaar
6 jaren geleden
Antwoord aan  Rian van der Borgt

Daar hoef je bij dit soort feestorganisaties niet mee aan te komen. De prestatie en afloop zijn allemaal voor eigen verantwoording, van de klanten. Vinden zijzelf natuurlijk