fbpx

Noord-Brabant wil nachtnet behouden

28 apr 2010 15:05

De in december 2007 gestarte proef met het Brabants nachtnet, levert minder reizigers op dan verwacht. Noord-Brabant denkt dat dit komt door de recessie. De proef loopt eind dit jaar af. Als het aan de Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant  ligt wordt de proef in afgeslankte vorm verlengt tot december 2012. 

Om de kosten te drukken stelt Noord-Brabant voor om met goedkoper materieel te rijden: Koplopers in plaats van de VIRM dubbeldekkers. De treinen in de nacht van donderdag op vrijdag en op het traject Tilburg – ’s-Hertogenbosch komen in het voorstel van Noord-Brabant eveneens te vervallen. Aansluiting van Oss en Helmond op het nachtnet is op basis van de huidige reizigersaantallen eveneens niet aan de orde.

Volgens de provincie schat NS in dat een periode van minimaal twee jaar nodig is om het Brabants nachtnet rendabel te maken. Daarop hebben de Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant voorgesteld om de proef tot 2012 te verlengen. Voordat het zover is, moet de statencommissie nog wel instemmen met de plannen van de Gedeputeerde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *