fbpx

NS: 90 procent treinen Koninginnedag op tijd

01 mei 2013 10:04

Op Koninginnedag reed 90 procent van de treinen op tijd. Een NS-woordvoerder noemt deze score zeer hoog voor 30 april. Treinen die tot 5 minuten te laat waren, werden niet als vertraagd geregistreerd.

"Dat is een hele goede score, zeker in het licht van de enorme aantallen mensen die we hebben vervoerd. Tijdens de piek brachten we 40.000 mensen per uur Amsterdam in´´, aldus de zegsman.

Goed verlopen
NS blikt tevreden terug op de laatste Koninginnedag. "Het is alleszins goed verlopen. De toestroom van mensen bleef gelijkmatig en ook de terugweg verliep vlotjes. Om 01:00 uur waren de stations zo goed als leeg. Naar schatting had driekwart van de mensen Amsterdam toen verlaten. De treinen hebben tot 4:00 uur gereden om iedereen terug te brengen.´

Kroon
Reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV is blij dat het treinvervoer van Koninginnedagvierders goed is verlopen. Voor Beter OV beschouwt het succesvolle reizigersvervoer op en na deze Koninginnedag als de kroon op het werk van iedereen in en rond de spoorsector die hard heeft gewerkt aan de voorbereiding of de uitvoering daarvan.

Eindhoven
NS meldde dinsdag al al dat circa 239.000 mensen met de trein naar de hoofdstad waren vervoerd. Naar Eindhoven namen 60.000 reizigers de trein. Omdat er aan het einde van de avond een korte verstoring was bij Boxtel, besloot de burgemeester van Eindhoven de festiviteiten een half uur te verlengen, zodat feestgangers nog iets langer in de stad bleven. Woensdag begon NS weer met de gewone dienstregeling.

(c) ANP / Treinreiziger.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *