fbpx

NS brengt feestvierders naar Amsterdam en Eindhoven

27 apr 2015 12:47

De Nederlandse Spoorwegen heeft tot maandagochtend 11.00 uur al circa 45.000 reizigers naar Amsterdam gebracht. Daar wordt de jaarlijkse vrijmarkt gehouden. NS spreekt van een goede sfeer en een gezellige drukte. Het spoorbedrijf verwacht vandaag totaal 200.000 reizigers naar de hoofdstad te brengen. Ook richting Eindhoven worden de treinen wat drukker, aldus het vervoersbedrijf.

  • Update:De NS heeft maandag op Koningsdag tot 18.00 uur ruim een kwart miljoen reizigers naar Amsterdam gebracht.

NS hanteert op deze dag de speciale Oranjedienstregeling, met meer en langere treinen op diverse trajecten. Reizigers moeten rekening houden met andere vertrektijden, vertreksporen of een extra overstap. Soms hebben treinen ook een andere eindbestemming dan in de gebruikelijke dienstregeling.

Zo rijden internationale treinen niet van en naar Amsterdam Centraal. Ook de Intercity Direct rijdt niet naar de hoofdstad en rijdt op de rest van het traject minder vaak. Door die treinen te schrappen is er in Amsterdam meer ruimte voor de overige treinen. In de treinen en op de stations geldt een alcoholverbod. Goedkope treinkaartjes van bijvoorbeeld Blokker of de Spoordeelwinkel zijn vandaag NIET geldig.

Op Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk worden feestgangers via de kortste looproute naar de festiviteiten en evenementen begeleid. NS heeft samen met de Stichting Nederland Schoon en de gemeenten Amsterdam en Breda extra afvaleilanden geplaatst op de stationspleinen van Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid en Breda. Daarmee moet zo veel mogelijk troep worden voorkomen.

(c) ANP / Treinreiziger.nl