fbpx

NS conducteur breekt ribben bij mishandeling

25 nov 2009 15:32

 (Novum) – Een NS-conducteur is dinsdag zwaar mishandeld in een trein. Even voordat de trein het station van Barendrecht binnenreed, werd hij aangesproken door vier mannen en geschopt. Hij liep twee gebroken ribben op, meldt een NS-woordvoerder.

De politie spreekt van twee mannen die probeerden zijn portemonnee uit zijn broek te vissen. Daarop ontstond een gevecht. De conducteur, een 45-jarige man uit Arnhem, werd daarbij geschopt en geslagen. Toch wist hij zijn portemonnee bij zich te houden.

Van de vier had er een volgens de NS een vervoersbewijs. De conducteur vroeg hen de trein in Barendrecht te verlaten. "Hij heeft heel professioneel gehandeld en is geen ingewikkelde confrontatie aangegaan." Toen hij zich omdraaide werd hij aangevallen en in elkaar getrapt, aldus de NS.

De overvallers vluchtten rond 17.00 uur in Barendrecht de trein uit. De conducteur reed nog door naar Rotterdam, waar hij zich onder behandeling liet stellen. Daar bleek dat hij twee ribben had gebroken.

De politie is bezig een signalement op te stellen. Een woordvoerder van de politie kan zich geen eerdere zaak herinneren waarbij een conducteur werd overvallen. "Je ziet helaas wel eens dat een conducteur wordt mishandeld omdat hij zwartrijders betrapt, maar dit is weer iets anders."