fbpx

NS dienstregeling 2011 vrijwel gelijk aan 2010

19 feb 2010 16:32

In 2011 zal de dienstregeling vrijwel gelijk zijn aan die van 2010. Er zijn nog geen concrete plannen voor meer treinen of gewijzigde verbindingen. Wel bestaat er een kans dat de eerder geplande extra intercity Groningen – Zwolle er toch komt. Daarnaast worden er enkele nieuwe stations geopend. Dat blijkt uit een adviesaanvraag die NS aan de consumentenorganisaties heeft gestuurd.

Zwolle – Groningen
Het is voor het eerst sinds jaren dat er geen concrete plannen zijn voor uitbreiding van de treindienst. Dit jaar werd de dienstregeling nog uitgebreid met een nieuwe intercity Schiphol – Lelystad. Ook wilde NS per december 2009 meer treinen laten rijden tussen Groningen en Zwolle. Dat is uiteindelijk niet gebeurd omdat er geen maatschappelijke steun was voor dit plan. NS schrijft in de brief dat de Noordelijke provincies een verzoek hebben ingediend om te bekijken of er toch extra treinen kunnen komen. Als dit tot een concreet plan leidt, krijgen de consumentenorganisaties daarover nog bericht.

Spitstreinen
Per 2011 zullen de spitstreinen Rhenen – Amsterdam – Uitgeest allemaal in Amsterdam Muiderpoort en Amsterdam Amstel gaan stoppen. Nu stoppen de spitstreinen richting Rhenen nog niet op deze stations.

Houten Castellum
Daarnaast moeten de stations Sassenheim en Houten Castellum in 2011 worden geopend. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Sassenheim al tijdens de dienstregeling 2010 zou worden geopend. Houten Castellum werd eerder al bediend door een pendeltrein Houten – Houten Castellum. Sinds eind december 2008 is de tram vanwege werkzaamheden aan het spoor vervangen door een bus.

Hoevenlaken
In 2010 moet er ook een station Hoevenlaken geopend worden. Dit station zal komen te liggen aan de spoorlijn Amersfoort – Apeldoorn / Barneveld Noord. NS vraagt ontheffing om dit station niet te hoeven bedienen. De Connexxion treinen Amersfoort – Barneveld Centrum (- Ede-Wageningen) zouden dit station moeten gaan bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *