fbpx
Foto: Daud Pechler

NS dienstregeling tot en met minimaal vrijdag 10 februari aangepast

De Nederlandse Spoorwegen heeft aangekondigd dat de treindienst tot minimaal vrijdag aangepast zal zijn als gevolg van het winterweer. Waarschijnlijk zal deze aangepaste dienstregeling nagenoeg hetzelfde zijn als de huidige aangepaste dienstregeling. Op de meeste trajecten zullen slechts twee stoptreinen en intercity´s zullen rijden, in plaats van vier.

De aangepaste dienst is het gevolg van het koude winterweer, waardoor apparatuur van ProRail sneller defect gaat. Om de dienstregeling betrouwbaar te houden hebben NS en ProRail besloten om tot en met vrijdag een aangepaste dienstregeling te houden. "Door de dienstregeling aan te passen willen wij filevorming op het spoor voorkomen en de kans verkleinen dat het treinverkeer vastloopt", zegt een woordvoerder van NS.

NS International rijdt zoveel mogelijk volgens normale dienstregeling. Alleen Fyra rijdt voorlopig (toeslagvrij) 1x per uur, in plaats van elk half uur. 

Buiten spits
NS adviseert reizigers zo mogelijk buiten de spits te reizen. "Vooral in de spits zal het een stuk drukker in de treinen zijn dan normaal. Wij raden u aan daar waar mogelijk een trein eerder of later te nemen om buiten de spits te reizen. Plan zo kort mogelijk voor vertrek de reis voor een zo actueel mogelijk advies", zegt een woordvoerder.

Vertraging
Reizigers die door de aangepaste dienstregeling langer onderweg zijn, kunnen een beroep doen op de rekening Geld Terug Bij Vertraging. Reizigers die vrijdag en zaterdag autokosten of taxikosten hebben moeten maken, kunnen die ook declareren. Reizigers die hun verhaal kwijt willen, kunnen terecht bij het meldpunt reizigersleed van de Maatschappij voor Beter OV .

Foto door Daud Pechler