fbpx

NS dochter Abellio wint regionale treindienst Arnhem – Düsseldorf

22 mrt 2013 19:35

NS-dochter Abellio heeft de Duitse concessie Niederrhein gewonnen. Dat is vrijdag door het Verkehrsverbund Rhein Ruhr (VRR) bekendgemaakt. De nieuwe concessie start eind december 2016 en heeft een looptijd van 12 jaar. Onderdeel van de concessie is de treindienst Emmerich – Düsseldorf (RB 35), die vanaf 2017 moet gaan rijden vanaf Arnhem.

Ook de treindienst Mönchengladbach – Wese (RB 33) is onderdeel van de concessie. Voor de verlenging van de treindienst Emmerich – Düsseldorf naar Arnhem zal er ook een financiële bijdrage nodig zijn van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en van de provincie Gelderland. Volgens de VRR zijn die ook bereid een financiële bijdrage te leveren. 

De benodigde treinen voor de concessie zullen eigendom blijven van het verkeersverbond, Abellio zal de treinen van de VRR leasen. Abellio won recentelijk ook al een concessie in Oost-Duitsland. Het gaat om treinen in de deelstaat Thüringen en Saksen-Anhalt. Die concessie gaat in per december 2015.

Abellio is nu al actief in Groot-Brittannië, Tsjechië en in een ander deel van Duitsland. Ook Qbuzz en de HTM-deal vallen onder de dochter Abellio. In totaal vervoert Abellio dagelijks meer dan 1 miljoen trein- en busreizigers.

Foto: Een trein van Abellio in het Duitse Essen. (c) Wikipedia / Spoorjan – GNU licentie