fbpx

NS: fietsenstallingen en stationswinkels gefaseerd weer open

21 mei 2020 8:33

Verschillende stationswinkels zijn woensdag weer gefaseerd opengegaan. Het ging om winkels van één keten, later volgen meer winkels. Dat maakte de NS bekend. De fietsenstallingen op de treinstations zijn vanaf maandag beschikbaar.

Winkels

Vanaf 1 juni hanteren toiletten met medewerkers weer hun normale openingstijden en zijn ook bagagekluizen weer te gebruiken. Verder openen ook winkels als Kiosk, Etos, Stationshuiskamer, Julia’s en HEMA binnenkort gefaseerd weer hun deuren.

Een aantal van die zaken gaat ook mondkapjes voor het openbaar vervoer verkopen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de HEMA en Etos, maar ook bij zaken als de Kiosk en Stationshuiskamer. Die zijn vanaf 1 juni verplicht in het openbaar vervoer.

OV-Fiets

Op stations zorgt de NS voor speciale hulpmiddelen zodat reizigers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen bewaren. De uitgifte van de OV-fiets, die de afgelopen maanden wel beschikbaar is gebleven, zal contactloos zijn. In de fietsenstallingen waar medewerkers aanwezig zijn worden het zadel, de sleutel en de handvaten gedesinfecteerd. De OV-Fiets vormt een belangrijke schakel, omdat de fiets niet meer mee mag in de trein.

Eerder maakte NS bekend dat vanaf dinsdag 2 juni grotendeels de normale dienstregeling weer wordt hervat.

(c) ANP / Treinreiziger.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans Eekhout
4 jaren geleden

Versoepeling…
Behalve winkels zijn de toiletten een punt van zorg, soms lijkt of het bezet is, rode lamp gaat branden, maar heeft men het gewoon semi permanent op slot gezet en zeker daar waar men met contactloos pinpas kan betalen. In Aachen HBF moet men één Euro betalen, maar dan wordt bij het verlaten de wc automatisch goed gereinigd, veel maar waardevol geld voor een schoon toilet en zeker goed op stations. Dat men nu o.a. ook de winkels ten dele gaat open is een goede zaak, maar hoe men dan de 1,5 meter regel echt kan toepassen is een kwestie van letterlijk passen en meten om iedereen een veilige én Gezonde reis te bezorgen ! A propos, wie in het openbaar Vervoer vanaf 1 juni 2020 geen mondkapje gebruikt riskeert een boete van Euro 95,- las ik op teletekst, daar kan men bij enkele supermarkten ook 95 broden van één Euro voor kopen… Gezond en veilig, alle kleine beetjes helpen voor een voorspoedige reis !

Jane van Gorp
4 jaren geleden

Mag ik als gepensioneerde dame een vriendin in Hengelo bezoeken met de Pinksterdagen?

Frans
4 jaren geleden
Antwoord aan  Jane van Gorp

Van mij mag je geniet van je pinkster weekend

appie H.
4 jaren geleden
Antwoord aan  Jane van Gorp

Tuurlijk wel,da s ook belangrijk en t is weekend dus byna geen woonwerkverkeer

Anna
4 jaren geleden
Antwoord aan  Jane van Gorp

Natuurlijk, jij bepaalt of jouw reis noodzakelijk is. Je hoeft geen verantwoording af te leggen.

Augustinus Willemsen
4 jaren geleden

Wat een lariekoek waar men maar in blijft geloven het grote plaatje van controle door onze vrienden genaamd de overheid die natuurlijk het beste voor hebben met ons allen! Iedereen gaat als een mak schaap maar mee in HUN statistieken en HUN onderzoeken zonder enig kritiek of enig vorm van sceptici, RIVM is bewezen dat het banden heeft met de lopende duivel genaamd bill gates en ja die is verantwoordelijk voor ons chip vaccin, waarom is het, dat als dit virus zo slecht is , dat mc donalds drive open blijft? (Ja tuurlijk wij kunnen zien wat er in de keuken daar gebeurd ook daar kunnen mensen corona hebben en dan jouw eten maken bij wijze van), rijden de treinen uberhaupt(brengen van mensen met essentiele beroepen ja sorry is het zo besmettelijk kunnen conducteurs etc ook ziek worsen je neemt dan risicos) kunnen mensen weer naar de coffeeshop? Is het een enorm risico moet alles dicht want we moeten denken aan de “oudjes en zieken” mensen waar de overheid geen geld op kan maken en alleen een blok aan de been zijn gezien 2 jaar geleden niemand naar de depressieve oudjes keek tot ene hugo borst er wat van schreef en alle hypocrieten schreeuwen moord en brand van schande nu exact hetzelfde als we zo meegaan zijn waarom wordt er bezuinigd op de zorg een sector waar iedereen mee te maken krijgt ooit in zijn leven en nu opeens allemaal hypocriet staan klappen voor zij die hetzelfde werk doen als altijd en nu maar ook weer als makke makke schapen een boog om iemand heen nemen want ja corona of met mondkapjes lopen omdat zij dat zeggen zogenaamde deskundigen die een agenda hebben maar o wee dat je dat zegt want dan ben je complot gekkie die het ziet vliegen als ze morgen zeggen smeer poep op je voorhoofd gaan wij het zeker ook allen doen niemand die een kritische vraagt stelt over de 1.5 m samenleving die nergens op slaat, wat is jullie werkelijke reden achter dit alles, als ik op 1.5 m op je nies wordt je alsnog ziek het slaat nergens op nu elkaar ontwijken ja dat is heel normaal,groet een complotgekkie

Ron Swart
4 jaren geleden

COVID-19 betekent Certificate of Vaccination Identity. Het feit dat de meerderheid van de wereldbevolking is gehinderd in haar functioneren is een onderdeel van een decennia lang voorbereid script. President Bush sr. heeft op 11 september 1990 de aankondiging gedaan van dit script en dit is de New World Order (NWO).
De huidige plandemie was onderwerp van een in 2012 door EU gepubliceerd stripverhaal en alleen insiders ontvingen een exemplaar. Op 18 oktober 2019 was de John Hopkins University in het Amerikaanse Baltimore gastheer voor een conferentie hoe de overheid dient te handelen bij de uitbraak van een pandemie. Ook bij het World Economic Forum in het Zwitserse Davos kwam de situatie waarin wij nu verkeren in 2017 ter sprake.
Een van de gespreksonderwerpen tijdens de 26ste Bilderberg-conferentie in 1979 in het Oostenrijkse Baden was een curieus document met als titel ‘Silent Weapons for Quiet Wars’. Ook hier stond de vraag centraal hoe overheden dienen te handelen tijdens een crisissituatie in het algemeen en een pandemie in ‘t bijzonder. Een van aanwezigen was mevrouw Van Amsberg, die minder dan een jaar later zou worden ingehuldigd tot onze vorstin; over landverraad gesproken.
Dark prince of beter gezegd de antichrist is de niet-medicus en de bij de Rockefeller-clan behorende Bill Gates. In de NWO is iedere aardebewoner verplicht gevaccineerd en het vaccinatiepaspoort is het ultieme identiteitsbewijs. Contant geld is uitgebannen en door de zeer snelle uitrol van het 5G-netwerk wordt de kloof tussen mens en machine doorbroken: artificial intelligence.

Janneke 1
4 jaren geleden
Antwoord aan  Ron Swart

Oké, maar wat vind je nou van de gefaseerde heropening van de fietsenstallingen en de stationswinkels?

Dirk van der Bijl
4 jaren geleden

Verzoek aan de redactie: verwijder berichten die niet te maken hebben met het onderwerp

Frans Eekhout
4 jaren geleden

Aanraakschermen en pinautomaten…..
Mondkapjes, winkels ten dele open, horeca komt langzaam op gang, maar hoe zit dat met al die zogenaamde “touchscreens” oftewel in goed Nederlands aanraakschermen, je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten. Op de stations zijn er de kaart- en pinautomaten, en op enkele infoschermen waar men z’n reisroute kan uitstippelen, worden die wél regelmatig schoongemaakt net zoals de winkelwagens bij de supermarkten ? Over deze dingen lees en hoor ik niets over. Op een toetsenbord in een bibliotheek zag ik een keer een die zo VIES was dat ik daarna mijn handen heb moeten schoonmaken, moet men straks dit ook in het achterhoofd houden als men al die deur-, stopknoppen en automaten in het OV benut, hoe zal men daar in de nabije toekomst mee omgaan, voorkomen is altijd beter nog dan genezen is een bekend gezegde, dan worden kleine OV reizen in eigen land gelijk een wereldreis in zakformaat.