fbpx

NS herinnert deelnemers NS Extra 125.000 keer aan een vergeten check-uit

23 mrt 2018 12:44

NS heeft sinds de start van NS Extra in 2015/2016 zo’n 125.000 herinneringen verstuurd voor een vergeten check-uit. In totaal is via NS Extra al voor ruwweg een half miljoen euro aan vergeten check-uits gecorrigeerd – geld dat de reizigers hebben teruggekregen. De service is alleen beschikbaar voor reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart die zich (gratis) hebben aangemeld voor NS Extra. NS Extra heeft inmiddels 550.000 deelnemers.

Wanneer je op saldo reist, wordt bij het inchecken het instaptarief van je saldo afgeschreven. Bij het uitchecken wordt het instaptarief teruggestort en krijg je alleen de gereisde kilometers in rekening gebracht. Als je niet uitcheckt, ben je het instaptarief kwijt, tenzij reizigers dit later alsnog corrigeren. De dienst blijkt overigens sinds augustus 2017 niet bij iedereen juist te hebben gewerkt. Het gaat om de groep gebruikers van NS Extra waarbij NS het check-uit-station automatisch bepaalt op basis van het reisgedrag. NS gaat dit komende week alsnog corrigeren. Het gaat hier in totaal om 15.000 vergeten check-uits.

De verwachting is dat NS Extra dit jaar zal groeien richting de 800.000 deelnemers. Naast de check-uit-alert profiteren deelnemers ook van tijdelijke aanbiedingen om voordelig te reizen of voor korting op de stations, bijvoorbeeld bij Julia’s of La Place.

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vissers
6 jaren geleden

Is er bekend hoeveel van de verwittigde reizigers ook daarna echt een claim hebben ingediend? Heb zelf wel eens expres (in de bus, bij een lange reis) die uitcheck vergeten-dat was voordeliger!
Overigens is dat NS-extra vooral gericht op het af en toe een klein cadootje toestoppen aan vaste klanten.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  vissers

Er is bekend dat er voor een half miljoen euro is gecorrigeerd. Het klopt dat het soms bij een lange reis voordeliger kan zijn om vergeten uit te checken.