fbpx

NS Hispeed wordt samengevoegd met NS Reizigers

11 jul 2013 13:36

NS International, het bedrijfsonderdeel van NS verantwoordelijk voor de internationale treinreizen en voor de Fyra, verdwijnt. De activiteiten gaan vanaf oktober over naar NS Reizigers. Er gaan geen banen verloren, vertelt een woordvoerder van NS donderdag. Directievoorzitter Jan-Willem Siebers van NS International legt zijn functie neer.

Internationale treinreizigers kopen nu nog hun treinkaartje op nsinternational.nl. Hoe dat in de toekomst wordt, is nog niet duidelijk. Woordvoerder Eric Trinthamer: "Dat is nog niet uitgekristalliseerd. Reizigers moeten ons kunnen blijven vinden. Het is vooral een interne wijziging."

In het begin gaan alleen de Hispeed-activiteiten op het gebied van materieel en dienstregeling over naar NS Reizigers. Andere afdelingen volgen later. In 2014 wil het spoorbedrijf alle onderdelen hebben samengevoegd.

Het personeel is enkele dagen geleden ingelicht over de structuurwijziging. Marjon Kaper, directeur Commercie van NS International, zal aansluiten als kwartiermaker directeur Internationaal bij het directieteam van NS Reizigers. Zij zal de aansluiting tussen NS International en NS Reizigers verder vormgeven en rapporteren aan de directievoorzitter (Ingrid Thijssen) van NS Reizigers. 

Door NS International samen te voegen met NS Reizigers loopt het spoorbedrijf vooruit op de geplande samenvoeging van de concessies voor het hoofdrailnet en de hogesnelheidslijn in december volgend jaar.  NS heeft met NS Reizigers momenteel de concessie voor het hoofdrailnet en met NS International (formeel: HSA) de concessie voor de hogesnelheidslijn. Ook de internationale treinen naar onder meer België, Frankrijk en Duitsland vallen onder NS International, voorheen NS Internationaal.

(c) Novum Nieuws / Treinreiziger.nl