fbpx

NS: indien mogelijk reis niet per trein

17 dec 2010 15:56

De Nederlandse Spoorwegen adviseren indien mogelijk niet op pad te gaan met de trein. Op dit moment rijden overal nog treinen, maar er zijn wel op diverse trajecten problemen. Wie wel op pad gaat, moet rekening houden met aanzienlijke vertragingen.

Reis niet naar de Randstad
Op dit moment ondervindt het treinverkeer in de gehele Randstad hinder van de heftige weersomstandigheden. NS en ProRail doen er alles aan om het treinverkeer op gang te houden en iedereen thuis te brengen. NS adviseert reizigers uit andere delen van het land om niet naar de Randstad te reizen als dat niet strikt noodzakelijk is.

Reis indien mogelijk later
Voor reizigers in de Randstad geldt dat ze hun reis het beste kunnen uitstellen tot een later tijdstip, bij voorkeur na de spits. Op dit moment is het op sommige stations heel erg druk en het treinverkeer is in de spits is beperkt. Door minder treinen te rijden lukt het NS tot nog toe wel te blijven rijden, de weersomstandigheden maken het wel zwaar.

Reisinformatie
NS informeert de reiziger over verstoringen via Twitter en via de omroep op stations. De website ns.nl heeft geruime tijd plat gelegen. Wie op internet op zoek is naar actuele reisinformatie, kan gebruik maken van onze tips.

Sneeuwploegen
ProRail en NS doen er samen alles aan om het treinverkeer goed op gang te houden. Zo heeft ProRail langs het spoor sneeuw- en herstelploegen klaarstaan om problemen snel te kunnen verhelpen.