fbpx

NS.nl plat

17 dec 2010 15:28

De website van de Nederlandse Spoorwegen, www.ns.nl, ligt plat. De storing komt op een ongunstig moment: in de Randstad en Midden-Nederland geldt een aangepaste dienstregeling. De mobiele website van NS is af en toe ook onbereikbaar. Ook treinreiziger.nl maakt bij de pagina treintijden gebruik van de mobiele website van ns.nl.

Door de sneeuw en het winterweer zijn er veel mensen die op zoek zijn naar reisinformatie. Die verwijst het spoorbedrijf nu door naar de website Traphic. Op die website kan men eveneens de actuele vertrektijden van NS raadplegen.

Op Twitter laat NS weten dat ns.nl plat ligt door een storing bij KPN, en niet bezweken is door extreme drukte. Door de hevige sneeuwval is er op een aantal trajecten beperkt of geen treinverkeer mogelijk. Zo zijn er vrijdag grote problemen rond Utrecht Centraal. Ook in de provincies Noord- en Zuid-Holland zijn er problemen met het treinverkeer.

Doordat ns.nl plat ligt, is het drukker dan gebruikelijk bij 9292 en treinreiziger.nl. De drukte wordt nog eens verstrekt door het winterweer.

Update: De homepagina van ns.nl is weer bereikbaar. Wel kan er een melding komen "Server too bussy".