fbpx

NS personeel in actie tegen geweld: minder treinen rond Schiphol

Personeel van NS houdt vrijdagmiddag een actie bij treinstation Hoofddorp. Het treinverkeer ondervindt daar in de spits hinder van. De groep NS´ers wil een statement maken na de ernstige mishandeling van een hoofdconducteur op station Hoofddorp in de nacht van donderdag op vrijdag.

De groep bestaat uit ongeveer twintig mensen, aldus een woordvoerder van de NS. "Het gaat deze groep er om dat een grens is overschreden. Dat willen ze duidelijk maken.´´ Door de acties vallen er enkele treinen rond de luchthaven Schiphol uit.

Het personeel wil snel een signaal uit de politiek. Het personeel maakt zich al langer zorgen over de vele incidenten met geweld. "NS is zeer ontdaan door dit voorval, leeft met haar mee en roept de politiek op om samen met NS dergelijke gevallen van agressie in de toekomst te bestrijden", meldt het spoorbedrijf op ns.nl.


Een kort overzicht van recente mishandelingen van treinpersoneel die het nieuws haalde.

2 december 2014 – Twee mannen vallen op het perron van Almelo twee treinconducteurs aan. De conducteurs hadden de mannen aangesproken, omdat ze in de trein een vrouw hadden lastiggevallen. Beide conducteurs werden met hoofdwonden naar het ziekenhuis gebracht.

9 oktober 2014 – Een 15-jarige zwartrijder mishandelt een conducteur in de trein in Rotterdam. De conducteur moet met hoofdletsel naar het ziekenhuis.

1 oktober 2014 – Een reiziger geeft een treinconducteur klappen op station Vlaardingen. De man wordt met letsel aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht.

28 maart 2014 – Een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen wordt in de trein van Hoek van Holland naar Rotterdam mishandeld met een etensbak voor honden. De conducteur had de dader gevraagd zijn loslopende hond aan te lijnen. De passagier was het daar niet mee eens en sloeg de conducteur met een metalen bak op zijn hoofd.

3 januari 2014 – Vier jongens van 13 tot 15 jaar mishandelen een conducteur in de trein van Breda naar Den Bosch. De conducteur had de jongens, die zwartreden, aangesproken. De conducteur loopt door de mishandeling een gezwollen oogkas, verwondingen op het voorhoofd en een schaafwond op zijn knie op.