fbpx
Foto: Kialna Photography

NS-poortjes station Woerden hele dag dicht

19 aug 2014 16:45

De toegangspoortjes op het station van Woerden zijn vanaf dinsdagochtend 24 uur per dag gesloten. Woerden is het eerste station in Nederland waar mensen alleen met een OV-chipkaart het perron op kunnen. Op het station werd al getest met het sluiten van de poortjes in de spits.

Naast Woerden worden op de stations Rotterdam Alexander, Almere Centrum, Houten en Enschede proeven gehouden met het sluiten van de toegangspoortjes in de spits. NS wil uiteindelijk op 82 van de 410 stations de poortjes sluiten. Dit jaar wordt op 26 stations getest met poortjes die de hele dag dicht zijn.

Uitzwaaien kan op afgesloten perrons alleen door in te checken met een OV-chipkaart. Het afgeschreven bedrag wordt teruggestort op de kaart als binnen een uur op hetzelfde station weer wordt uitgecheckt.

Met het sluiten van de poortjes wil NS stations veiliger maken en zwartrijden voorkomen. Begin juli werd het laatste papieren treinkaartje verkocht. Reizigers moeten sindsdien gebruikmaken van de OV-chipkaart, al is daar ook een papieren wegwerpvariant van te koop. Daarnaast bestaat het e-ticket nog steeds.

(c) Novum. Foto: (c) Kialna Photography