fbpx

NS start oplaadservice voor lege mobieltjes

28 mei 2013 13:54

Treinreizigers met lege mobiele telefoons kunnen sinds kort terecht op Rotterdam Centraal. Daar staat een speciaal oplaadpunt. Het gaat om een experiment van drie maanden, zo meldt een NS-woordvoerder tegenover RTV Rijnmond.

´´Dit is een gratis service aan reizigers die een even snel een belletje moeten plegen, maar met een lege batterij zitten´´, aldus de woordvoerder tegenover RTV Rijnmond. Zij kunnen hun telefoon achterlaten in een beveiligd laatje, waar het wordt opgeladen.

Op het station reageren reizigers aanvankelijk enthousiast. ´´Ik vind het wel heel slim´´, vertelt een passante tegeover de omroep. Het positivisme slaat al snel om in achterdocht, bij het zien van de intimiderende hoeveelheid opties. ´´Weet ik zeker dat het ding niet gaat exploderen?´´

Volgens NS maakten in de eerste week ongeveer 40 mensen gebruik van de automaat. Er zijn vooralsnog twee laders. Volgens RTV Rijnmond zijn de laders niet heel gebruiksvriendelijk en staat de lader verdekt opgesteld.

Over drie maanden evalueert NS de proef. Er wordt dan gekeken of de laders aansluiten bij een behoefte en of de laders hufterproof zijn. Eventuele suggesties om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren kunnen vervolgens meegenomen worden als men besluit de proef uit te breiden.

Foto: RTV Rijnmond