fbpx

NS treintickets in 2013 2,4 procent duurder

08 aug 2012 17:31

NS is voornemens om per 1 januari 2013 de tarieven van enkele reizen, dagretours en abonnementen aan te passen. Dit in lijn met de stijging van de consumentenprijsindex en gebruiksvergoeding voor de infrastructuur. De tarieven voor de enkele reizen, dagretours 2e klas vol tarief en de trajectabonnementen zullen met gemiddeld met 2,4% stijgen.

Door afrondingen op €0,10 kan het voorkomen dat bepaalde kaartjes minder of iets meer in prijs zullen verschillen. De raming van het Centraal Planbureau van medio juni jl. geeft een verwachte inflatie aan van 2%. De concessievoorwaarden schrijven voor dat de consumentenprijsindex in de Macro Economische Verkenning (MEV), die bekend wordt met Prinsjesdag, maatgevend is. Op basis van de huidige inzichten zal naar verwachting de gebruiksvergoeding voor de infrastructuur in 2013 met 0,4% stijgen. NS volgt deze indicaties met een voorbehoud op wijzigingen.

De tarieven van de abonnementen, te weten Dal Voordeel, Altijd Voordeel, Weekend Vrij, Kids Vrij en het Voordeelurenabonnement blijven per 1 januari 2013 ongewijzigd. De abonnementen Dal Vrij, Altijd Vrij en andere netkaarten zullen wel in prijs toenemen. De in augustus 2011 geïntroduceerde abonnementen zijn in januari 2012 niet in prijs verhoogd.